Wat je moet weten voor een brazilian wax

Brazilië. Het land van de voetbal, samba, carnaval en zonovergoten droomstranden. Een land zo sensueel, zwoel en verleidelijk dat er zelfs meerdere intieme dingen naar vernoemd werden.

Een “Brazilian” kan namelijk zowel slaan op een sexy type ondergoed als op een intieme ontharingsmethode. Vandaag bespreek ik echter optie nummer twee: de Brazilian wax.

Wat is het? Doet het pijn? Kan je het doen terwijl je je maandstonden hebt?

En natuurlijk de grote hamvraag: wat wordt er nou eigenlijk precies verwijderd tijdens zo’n waxsessie? (Of beter gezegd: wat met die bilnaad en billen?)

Een antwoord op al je vragen (en meer) vind je hieronder!

The Brazilian

Wanneer we richting de zomer gaan, wordt het weer tijd om lekker naar het strand te gaan in je nieuwe bikini of badpak. Je wilt er optimaal uitzien. En dat van top tot teen. Hier hoort natuurlijk ook je bikinilijn bij.

Om je schaamstreek bij te werken bestaan er meerdere ontharingsmethodes. En daar is de Brazilian wax er eentje van.

Wat is een Brazilian wax?

Waxen is niets anders dan het verwijderen van haren met een kleverige substantie. Je kunt het overal gebruiken. Op je benen, bikinilijn, oksels, en ja zelfs op je snorretje.

Een Brazilian wax richt zich echter op de schaamstreek. (Of je jouw bilnaad ook laat doen kies je zelf, maar bij de meeste salons is dit in de prijs inbegrepen.) Alle haren worden verwijderd. Met haarwortel en al.

Het grote voordeel hiervan is dat de haren zo langer wegblijven dan wanneer je het scheert. Met een beetje geluk ben je maar liefst 4 à 6 weken haarvrij!

De haartjes die teruggroeien voelen bovendien een stuk zachter aan en zijn minder stoppelig.

Hoe gaat het in z’n werk?

Het proces van een Brazilian wax is vrij simpel. Om te beginnen moet je van tevoren eerst een tijdje niet ontharen. Je haar moet immers ongeveer een halve centimeter lang zijn.

Vervolgens wordt je huid gedesinfecteerd en bestrooid met talkpoeder. Dit is nodig zodat de hars niet te veel aan je huid plakt.

Daarna brengt de schoonheidsspecialiste met een spateltje hete wax aan over de haren. Na een paar seconden wordt de hars hard en trekt ze het er in een snelle beweging af.

Doet het pijn?

Eerlijk is eerlijk: waxen kan best pijn doen. En zeker de allereerste keer. Je merkt echter snel dat elke sessie steeds minder pijnlijk is. Aangenaam zal het waarschijnlijk nooit zijn, maar het wordt wel steeds draaglijker.

Bijt dus even op je tanden en haak de eerste keer niet af.

Tip! Laat je niet net voor, tijdens of na je regels waxen. Toegestaan is het zeker, maar tijdens je maandstonden ben je stukken gevoeliger en ligt je pijngrens lager dan gewoonlijk. Dit kan het hele proces extra pijnlijk maken.

Kan ik het zelf doen?

Een Brazilian wax doe je beter niet zelf. Het is een moeilijke en ietwat pijnlijke procedure waarbij je ontzettend hygiënisch te werk moet gaan. Doe je het verkeerd? Dan is de kans op infecties en onnodige complicaties groot.

Bovendien zal de pijn ook stukken minder zijn als je het door iemand laat doen die weet waar hij of zij mee bezig is.

Tip! Kijk uit voor onprofessionele waxsalons! Het vinden van een goed salon kost wat meer tijd en geld, maar het is het meer dan waard.

Informeer je dus goed of vraag je vriendinnen om aanbevelingen. Ook online recensies kunnen erg handig zijn.

Heb ik dan geen jeuk, bultjes of ingegroeide haartjes meer?

Een maand lang een zijdezacht velletje zonder stoppels? Kom maar op met die wax!

Helaas worden ook gewaxte haren weer vervangen worden door nieuwe. En doordat je de haar met wortel en al eruit trekt, is de kans op ingegroeide haren wat groter dan bij andere ontharingsmethodes. Scrubben en een goede naverzorging helpen je verder.

Tip! YIONN Raka of Róa helpen je in het bestrijden van ingegroeide haartjes maar gebruik ze niet op de dag van de behandeling zelf. Want dan is je huid nog te gevoelig.

Elke vrouw is uniek en afhankelijk van je agenda, portemonnee en pijngrens is er een ontharingsmethode die perfect bij jou past.

Het vinden ervan vraagt echter soms wat werk, moeite en tijd. Hier helpen we je graag bij verder!

Zeit, sich für immer vom Rasurbrand zu verabschieden

YIONN hat für jeden Schritt Ihrer Rasierroutine das perfekte Produkt entwickelt!

Du hast es satt. Immer diese roten Pickelchen, eingewachsenen Haare und das Jucken nach der Rasur deiner Bikinizone, Achseln und Beine.

Du fühlst dich frustriert und alles andere als sexy. Keine Frau sollte sich so fühlen – auch du nicht.

Zunächst einmal möchte ich dich beruhigen. Es ist alles in Ordnung mit deiner Haut. Tatsächlich tut sie genau das, was sie tun sollte.

Sie reagiert auf den Stress, der durchs Rasieren entsteht, und diese Reaktion verursacht alle möglichen unerwünschten Nebenwirkungen, wie Juckreiz und Rötungen.

Das ist natürlich nicht das Ergebnis, das wir Frauen wollen, also müssen wir unserer Haut und der Natur unter die Arme greifen. Und das ist genau das, was die YIONN Produkten tun.

Ich habe bereits 65.000+ Frauen geholfen, Rasurirritationen loszuwerden!

Ergebnisse innerhalb von 3 Wochen: eine glatte, schöne Haut
Das ist mein Versprechen an Dich!