In 7 stappen een ECHT gladgeschoren bikinilijn

Er zijn maar weinig vrouwen die uitkijken naar het scheren van de bikinilijn. Helaas, maar waar.

Het is veel werk, scheren gaat snel mis en het resultaat is ook niet altijd waar je op hoopte. Maar, met de juiste voorbereiding en de juiste producten wordt scheren een feestje.

Lees mijn 7-stappenplan voor een glad geschoren bikinilijn en duik daarna met nieuwe moed je badkamer in.

In 7 stappen een ECHT gladgeschoren bikinilijn

1. Scrub je bikinilijn voor je gaat scheren

Door wekelijks je bikinilijn te scrubben verwijder je dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren en geniet je langer van een zijdezacht resultaat.

Kies altijd voor een scrub met een fijne korrel zoals YIONN Kjarr. Grove korrels kunnen namelijk je huid beschadigen en irritatie veroorzaken. Een milde (biologische) scrub verwijdert dode huidcellen zonder de kwetsbare bikinizone te beschadigen.

Scrubs met een enzymatische werking dringen door tot in de diepere huidlagen en kunnen ook daar dode huidcellen verwijderen. Ik adviseer om maximaal 2 keer per week te scrubben. Dit kun je op elk gewenst moment doen.

2. Knip eerst je haren bij

Heeft je bikinizone al een tijdje geen scheermes meer gezien? Dan is het verstandig om je haren eerst bij te knippen. Een lengte van ongeveer 1 cm is een goede leidraad.

Door je haartjes eerst te knippen kun je beter zien waar je scheert. Bovendien hoeft je scheermes minder hard te werken en raakt deze niet direct ‘verstopt’. Gebruik voor het knippen een roestvrijstalen kappersschaar die je kunt kopen bij de drogist.

ylonn singleblade

3. Gebruik een scherp en schoon scheermes

Dit klinkt als vanzelfsprekend, maar zonder dat je het doorhebt ben je aan het scheren met een mesje wat al weken in de badkamer rondzwerft.

Check voordat je gaat scheren in welke staat je scheermes is. Gebruik bij voorkeur een duurzaam stalen scheermes met vervangbare mesjes. Deze scheermessen kun je uit elkaar halen en na je scheerbeurt makkelijk schoonmaken en opbergen.

Na een aantal scheerbeurten vervang je het mesje, zodat je altijd kunt scheren met een scherp en schoon scheermes.

4. Neem vooraf een warme douche of bad

Na het scrubben, knippen en klaarleggen van een scherp, schoon scheermes is het tijd om te ontspannen. Duik onder de douche of stap in bad en geniet van het warme water.

De warmte zorgt ervoor dat de poriën van de huid open gaan staan. Hiermee verklein je de kans op scheerirritatie. Ook maakt een warme douche of bad de haren zachter waardoor je soepeler kunt scheren.

5. Scheer met de haargroei mee

Tijd voor het echte werk: de scheerbeurt. Houd je scheermes relaxed vast, druk niet op de huid maar laat het mes zijn werk doen en scheer altijd met de haargroei mee.

Let op in welke richting de haren staan en scheer in diezelfde richting. Het scheren doe je met een single-blade scheermes, zodat haren netjes worden afgesneden in plaats van afgescheurd.

6. Spoel tussendoor je huid en scheermes af

Nu je eenmaal lekker bezig bent heb ik nog een laatste belangrijke scheertip. Vergeet tijdens het scheren niet af en toe je huid en het scheermes af te spoelen. Afgeschoren haren en scheercrème kunnen het scheermes ‘blokkeren’ waardoor je niet meer netjes kunt scheren. Tussendoor even spoelen met warm water dus.

7. Draag geschikt ondergoed

Yes, het is gelukt. Je bikinilijn ziet er weer tip top uit. Heerlijk! Bedenk je voordat je je aankleed welk ondergoed je aantrekt.

Kies na het scheren altijd voor ademend ondergoed en blijf voorlopig even weg van kanten slips (of ander ‘prikkend’ ondergoed). Ademende stoffen zijn bijvoorbeeld katoen en bamboe. Heerlijk zacht voor je huid!

Je ziet het: glad scheren zonder irritatie heeft wat voorbereiding nodig, maar het resultaat mag er zijn! Heb je een scrub, scheermes of scheercrème nodig? Shop de producten van YIONN.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!