Jeuk na het scheren: reken er voorgoed mee af

Naast rode bultjes en ingegroeide haartjes is jeuk een veelvoorkomend probleem onder scherende vrouwen. Heb jij er ook last van? Dan wil je allereerst geruststellen. Als je last hebt van jeuk na het scheren is er helemaal niks mis met je huid. Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen.

Je huid reageert op de stress van het scheren en dit zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen zoals jeuk, roodheid en een branderig gevoel. Niet het resultaat dat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.

En dat is precies wat YIONN doet.  In dit blogartikel leg ik je uit hoe je in 5 stappen kunt afrekenen met jeuk na het scheren.

Volg deze 5 stappen voor een jeukvrij scheerresultaat

Dat jeuk een natuurlijke reactie is van je huid wil uiteraard niet zeggen dat we er daarom maar genoegen mee moeten nemen. Gelukkig niet, stel je voor. Jeuk is hartstikke vervelend en kan je dagelijks plezier flink verknallen. Volg daarom onderstaande 5 stappen en reken voorgoed af met jeuk na het scheren.

Jeuk na het scheren: reken er voorgoed mee af

Stap 1: Reinig je huid met de Kjarr scrub en peeling in één

Des te schoner je huid, des te kleiner de kans op irritatie na het scheren. Daarom raad ik je aan om regelmatig je huid te scrubben en peelen. Dit verwijdert dode huidcellen, vuil, zeepresten, schimmels en bacteriën. Het resultaat is een goed gereinigde huid die bovendien superzacht aanvoelt.

Voor het scrubben en peelen van je huid heb ik YIONN Kjarr ontwikkelt. Deze scrub en peeling in één heeft een basis van shea boter en is verrijkt met o.a. zonnebloemextract. Gebruik het 2-3 keer per week voor een zijdezacht resultaat.

Stap 2: Bescherm je huid met een scheercrème

Door tijdens het scheren je huid goed te beschermen verklein je de kans op jeuk na het scheren. Een scheercrème legt een dun beschermlaagje aan waardoor je minder kans op snijwondjes hebt, maar ook de huid voedt en verzorgt.

Om je huid optimaal te beschermen tijdens het scheren heb ik de YIONN cream shaves ontwikkelt. Een lijn transparante, hypo-allergene scheercremes die geschikt zijn voor de gevoelige huid: Rósir, Mandarín, Án, Summer Fruits en Winter Glow.

ylonn singleblade

Stap 3: Scheer met het YIONN single-blade scheermes

Ben jij je al bewust van de invloed van je scheermes op het scheerresultaat? Mogelijk niet. Als je met een multi-blade scheermes scheert dan adviseer ik je om over te stappen op een single-blade scheermes.

Een scheermes met één scheerblad is vriendelijker voor je huid. Het geeft minder kans op jeuk en irritatie, maar ook op ingegroeide haartjes. Dit komt omdat de haartjes netjes worden afgesneden in plaats van ‘afgescheurd’. Hierdoor kan de haar makkelijker uit de huid groeien.  Het YIONN scheermes is een stijlvol single-blade scheermes voor vrouwen. Je gebruikt het scheermes in combinatie met losse scheerbladen, waarvan je zelf de scherpte kunt kiezen. Koop het scheermes direct online.

Stap 4: Kalmeer je huid met de Náinn aftershave balsem

Na het scheren heeft je huid behoefte aan verzorging. Door het scheren raak je huid beschadigd. Je ziet het niet, maar je huid heeft minuscule wondjes opgelopen (en wellicht per ongeluk enkele echte snijwondjes).

Het is dan ook belangrijk om je huid te laten herstellen. Dit doe je met behulp van een aftershave balsem. De Náinn aftershave balsem kalmeert en verzorgt je huid na het scheren. De balsem bevat vitamine E voor het opbouwen van je huidweerstand en muntolie en aloë vera voor een optimaal herstel.

Stap 5: Voorkom rode bultjes met de Raka behandellotion

Als je na het scheren niet alleen last hebt van jeuk, maar ook van rode bultjes en ingegroeide haartjes dan raad ik je aan om naast bovenstaande stappen ook dagelijks de YIONN Raka behandellotion te gaan gebruiken.

Deze lotion egaliseert de huid op natuurlijk wijze, waardoor rode bultjes verdwijnen. Tegelijkertijd verwijdert de lotion dode huidcellen, stilt het jeuk en helpt het de huid herstellen. Raka is een natuurlijke behandellotion op basis van rozenwater. Het bevat onder meer kamferolie en wilgenbastextract voor een diepe reiniging van de huid. De lotion is onmisbaar als je kampt met rode bultjes. Je brengt het in de eerste 3 weken dagelijks aan en daarna naar behoefte.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!