Eerste hulp bij stoppels na het scheren

Na het scheren zijn stoppels toch wel het laatste waar je op zit te wachten. Wellicht heb je al geaccepteerd dat ze bij het scheren horen of wil je er juist heel erg graag van af.

Hoe voorkom je stoppels na het scheren?

En wat zijn stoppels eigenlijk?

Ik geef antwoord op de meest gestelde vragen over stoppels na het scheren van je benen of bikinilijn.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem dan in de comments.

Stoppels na het scheren van je benen of bikinilijn

Je kent het wel. Je hebt net flink gezwoegd in de badkamer en alle haartjes zijn eindelijk van het oppervlak verdwenen. Daar ben je helemaal zeker van, want je hebt maar liefst drie keer gecontroleerd.

Met een gerust hart en zijdezachte benen en een gladde bikinilijn kruip je je bed in. De volgende ochtend is het echter al gedaan met de pret. Je voelt aan je huid en schrikt. Waarom prikken je benen en bikinilijn zo?

Was al dat gezwoeg in de badkamer slechts een droom? Of heb je misschien zonder het te beseffen een mini winterslaap gehouden? Nee hoor. Je bent gewoon de (niet zo) trotse bezitter van een veelvoorkomend scheerprobleem: stoppeltjes.

Wat zijn stoppels?

Stoppels zijn haartjes die teruggroeien of achtergebleven zijn na het ontharen.
Niets meer en niets minder.

Ze voelen soms erg hard aan en kunnen flink prikken, maar gevaarlijk zijn ze niet.
Gelukkig maar.

Het is niet zo dat stoppels harder en zwarter terug groeien.
Stoppels zijn dezelfde haren qua dikte en kleur, maar dan ‘nieuw’.

Waarom voelen stoppeltjes zo hard aan?

“Na het scheren groeien je haartjes donkerder en harder terug!”. Sowieso heb je deze uitspraak vast al wel eens gehoord. Misschien heb je het zelf ook wel eens gezegd? Maar niets is minder waar.

De reden waarom deze fabel zo lang stand blijft houden is doordat het op het eerste gezicht daadwerkelijk zo lijkt. Toch is dit gerucht gemakkelijk te ontkrachten. Scheren verandert namelijk niets aan de structuur en kleur van je haartjes.

Aangezien je bij het scheren enkel de punt van het haartje afscheert blijft het haarzakje intact. De haargroei wordt dus niet beïnvloedt en je wijzigt ook niets aan de vorm en eigenschappen van de haar. Dit alles wordt bepaald door de onaangetaste haarwortel.

Scheren met een single-blade scheermes

Het mes van een single-blade scheermes is scherper dan die zijn multi-blade scheermesjes en hierdoor worden haartjes scherper afgeschoren. Hierdoor voelt het niet alsof een haar na het scheren ‘dikker’ teruggroeit.

Bovendien verkleint het de kans op irritatie en ingegroeide haartjes waardoor je een mooier scheerresultaat bereikt.

Wel een kleine kanttekening: met een single-blade scheermes scheer je haartjes tot aan het huidoppervlakte af. Met een multiblade til je de haar eerst op en scheer je tot onder het huidoppervlak af.

Dit zorgt tijdelijk voor een gladder scheerresultaat, maar zodra de haartjes weer gaan groeien ontstaan dezelfde stoppels en heb je bovendien meer kans op ingegroeide haartjes.

Een warme douche nemen

Scheren tijdens het douchen betekent sowieso al minder geknoei, maar een warme douche zorgt er ook voor dat je poriën open gaan staan. Hierdoor worden je haartjes zachter en laten ze zich makkelijker verwijderen.

Dit geeft een gladder resultaat dan wanneer je koud doucht. Dit sluit namelijk je poriën en maakt je huid stugger waardoor de kans op scheerirritatie toeneemt.

Een verkoelende aftershave gebruiken

Na het scheren een vrouwvriendelijk aftershave gebruiken zorgt voor een gevoede en gehydrateerde huid.

Bovendien heb je minder last van rode bultjes en een uitgedroogde huid waardoor stoppels minder voelbaar zijn en de haartjes zachter zijn.

Harsen of epileren

Bij het waxen en epileren verwijder je haartjes met haarwortel en al. Hierdoor duurt het langer voordat de haartjes terug de kop opsteken en kun je soms zelfs wekenlang genieten van je zijdezachte benen. De nieuwe haartjes zullen ook stukken zachter aanvoelen.

Let wel op! Harsen en epileren verhoogt de kans op ingegroeide haartjes en kan soms best pijnlijk zijn. Zeker de allereerste keer. Naarmate je het vaker doet, wordt het gevoel gelukkig steeds draaglijker. Even door de zure appel heen bijten dus.

Je huid strak trekken

Door je huid tijdens het scheren strak te trekken worden haartjes meer bereikbaar voor je scheermesje en kan je ze dichter bij de huid verwijderen. Bovendien heb je zo ook minder kansen op snijwondjes.

Wekelijks scrubben

De korrels in een goede scrub zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en slijten aanwezige stoppeltjes als het ware wat af waardoor ze zachter aanvoelen. Gebruik wel altijd een natuurlijke, plasticvrije scrub.

Dit is voelbaar beter voor je huid en het milieu. Zo gebruikt YIONN abrikozenpitjes in de biologische scrub met zonnebloemextract. Heerlijk!

Na het opvolgen van deze 6 tips tegen stoppels na het scheren zul je absoluut minder last hebben van benen of een bikinilijn die aanvoelt als schuurpapier.

Door een andere onthaartechniek te gebruiken of het juiste scheergereedschap en je huid goed te verzorgen met een geschikte scrub en aftershave kun je elke dag genieten van een zachte, mooi uitziende huid.

Wil je meer interessante beauty-tips? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Let’s stay in touch! Bekijk ook onze shop met fantastische scheerproducten voor vrouwen.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!