Dit is de ultieme ontharingsroutine voor wie gaat epileren of waxen

Als je al wat langer meeleest hier op het blog dan heb je me er al uitgebreid over gehoord: de YIONN routine. Een routine die ik uit jarenlange eigen ervaring heb ontwikkeld om probleemloos te ontharen – zo vaak als ik maar wil. De routine bestaat uit 5 stappen, maar de invulling is net even anders voor de verschillende ontharingsmethodes.

In 5 stappen zorgeloos epileren of waxen

Vandaag wil ik graag met je delen hoe de routine werkt als je gaat waxen of epileren. Want, net als bij scheren, vraagt je huid bij waxen en epileren om een goede voorbereiding op – en verzorging na – het ontharen.

“Epileren is na scheren de meest populaire ontharingsmethode onder vrouwen. Daarna volgt waxen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn producten niet alleen geschikt te maken voor vrouwen die scheren, maar ook voor degenen die (daarnaast) epileren en/of waxen.”

Dit is de ultieme ontharingsroutine voor wie gaat epileren of waxen

Stap 1: Reinigen

Voor welke ontharingsmethode je ook kiest: ontharen is stressvol voor je huid en vraagt om goede hygiëne. Want, des te schoner je huid des te kleiner de kans op ongewenste indringers zoals vuil, zeepresten en bacteriën. Omdat bij epileren en waxen de haar met haarwortel en al uit de huid wordt getrokken moet je extra zorgvuldig zijn.

Een goede manier om je huid te reinigen en de haarschacht goed vrij te houden – zodat je rode bultjes en ingegroeide haartjes voorkomt – is regelmatig scrubben. Bijvoorbeeld met de Kjarr scrub en peeling van YIONN. Ik raad je aan om dit 2-3 per week te doen.

Stap 2: Beschermen

Om de impact van epileren of waxen op je huid te minimaliseren is extra bescherming nodig. Je kunt dit vergelijken met het smeren van zonnebrand voordat je de zon in gaat. Je wilt ervoor zorgen dat je huidweerstand optimaal is.

De Náinn balsem van YIONN is een ideaal product voor het opbouwen van weerstand voorafgaand aan epileren en waxen. Je geeft je huid hiermee de beste voorbereiding op de behandeling. Het vermindert de mate van irritatie én de duur van de irritatie die kan ontstaan na het epileren en waxen.

Ik raad je aan om gedurende 5 dagen voordat je wilt gaan epileren of waxen de Náinn balsem aan te brengen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan.

Stap 3: Ontharen

Nu je huid goed gereinigd is en je huidweerstand is opgebouwd kan het echt werk beginnen: je gaat epileren of waxen. Dit is helaas geen geheel pijnloze manier van ontharen, maar het resultaat mag er gelukkig wel zijn. Zorg ervoor dat je hygiënisch te werk gaat om onnodige irritatie te voorkomen.

Stap 4: Kalmeren

Na het epileren of waxen heeft je huid behoefte aan rust en herstel. Om je huid te kalmeren kun je – net als tijdens de voorbereiding op het ontharen – de Náinn balsem gebruiken.

Deze balsem kalmeert je gestresste huid direct dankzij de toevoeging van kamille, muntolie en aloë vera. Je zult direct merken dat roodheid en het welbekende branderige gevoel verminderen

Stap 5: Voorkomen

Nu je alle ongewenste haargroei hebt verwijdert wil je gaan genieten van een gladde huid. Helaas is het voor 99% van de vrouwen zo dat we na het ontharen last hebben van rode bultjes, ingegroeide haartjes of jeuk. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen na het epileren of waxen.

Hoe? Met behulp van mijn Raka behandellotion. Op de dag na je epileer- of waxbehandeling kun je starten met het dagelijks aanbrengen van deze natuurlijke lotion op basis van rozenwater. Na de opstartfase van 3 weken kun je het gebruik naar behoefte afbouwen, bijvoorbeeld tot 1-2 keer per week.

Heb je alle stappen doorlopen?

Dan begin je weer bij stap 1, want ook voor je volgende epileer of waxbeurt is het nodig om je huid goed te reinigen. Bovendien vernieuwen huidcellen zich constant en dus blijft het noodzakelijk om dode huidcellen te verwijderen.

Ook kun je met de Kjarr scrub en peeling de ingegroeide haartjes die mogelijk zijn ontstaan losweken. Begin je het grote plaatje te zien? Zorgeloos ontharen is meer dan alleen de epileerbeurt of waxbeurt zelf. Het vraagt om een totaalaanpak, een routine.

Maak het onderdeel van je vaste beautyritueel

Scrubben en rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk behandelen en voorkomen met de Raka lotion kun je opnemen in je standaard beautyritueel. Net zoals het dagelijks aanbrengen van een gezichtscrème of het poetsen van je tanden. Voor en na het epileren en waxen verzorg je je huid extra met behulp van de Náinn aftershave balsem. Helemaal niet ingewikkeld, toch?

P.S.: Ga je jouw gezichtshaar epileren? Lees dan ook deze 9 tips voor minder pijn.

P.P.S.: Kan jouw epileer- of waxroutine een upgrade gebruiken? De Kjarr scrub en peeling, Náinn balsem en Raka behandellotion shop je hier samen in een voordelige set.

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Volg YIONN op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief. Let’s stay in touch.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!