Gezichtshaar epileren zonder je te “bezeren”? 9 handige en bewezen tips!

Het is omdat het ‘moet’, maar we kunnen niet ontkennen dat epileren pijn doet.

Van epileren wordt niemand echt gelukkig. Tenminste, niet op het moment zelf.

Maar eerlijk is eerlijk, het resultaat erna mag er zeker zijn!

Naast epileren bestaan er ook nog andere manieren om je gezichtshaar te verwijderen zoals een laserbehandeling bijvoorbeeld. Dit vraagt echter meerdere sessies en kan best duur uitlopen.

Je kan de haartjes ook laten bleken, maar dan zijn ze natuurlijk niet volledig weg. Bovendien moet je ze ook voortdurend blijven bijkleuren om ‘uitgroei’ te vermijden.

En scheren? Ook dan ben je best vaak met je snorretje in de weer en daarenboven komen de haartjes meestal harder terug.

Epileren is dé manier om je wenkbrauwen in topvorm te krijgen en die eigenwijze snorhaartjes te slim af te zijn!

Volledig pijnloos zal het nooit worden, maar met deze 9 tips doet het zeker minder pijn!

1. Timing is everything

Heb je ook altijd zin om je natuurlijke schoonheid juist in die week van de maand een boost te geven? Nou, dat snorretje laat je nu eigenlijk beter staan.

Wanneer je ongesteld bent ben je hypergevoelig. Een slechtere timing om te epileren bestaat er dus niet.

Door de hormonale veranderingen ligt je pijngrens namelijk veel lager, waardoor epileren nog lastiger wordt. Daarbij is ongesteld zijn al kwelling genoeg, niet?

Tip! Timing is écht alles! Heb je een date? Epileer dan niet de dag zelf maar plan het van tevoren in. Zo heeft je huid tijd om tot rust te komen. Roodheid na het epileren trekt namelijk pas na enkele uren weg.

2. Was je gezicht

Voordat je jouw pincet tevoorschijn tovert, is het verstandig eerst je gezicht te wassen met warm water.

Hierdoor openen je poriën en worden je haartjes zachter waardoor je ze eenvoudiger met de wortel en al kan uittrekken. Met een schone huid voorkom je tevens irritaties of puistjes. Win-win!

Tip! Veel mensen raden aan om eerst je huid te verdoven met een ijsklontje. Dit zorgt er echter ook voor dat je poriën weer gesloten zullen zijn en het haartje moeilijker te verwijderen is. Test daarom beide methodes eens uit op een klein stukje huid om te zien wat beter werkt voor jou. (En altijd het ijsklontje in een schoon doekje doen! Niet zomaar rechtstreeks op je huid!)

3. Lichtjes scrubben

Kies een fijne, bij voorkeur natuurlijke, scrub om je huid te scrubben voordat je begint met epileren.

Door te scrubben worden je huid en haartjes zacht en verwijder je dode huidcellen.

Hiermee voorkom je ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid. Daarnaast gaan je haartjes ook overeind staan, wat het epileren makkelijker én minder pijnlijk maakt.

Tip! Doe dit één dag van te voren zodat je huid niet te gevoelig is tijdens het epileren zelf.

4. Strak, strakker, strakst

Gescrubd, gewassen, warm en zacht? Het – nu al iets minder – pijnlijke moment is aangebroken! Trek je huid goed strak, voordat je in het wilde weg begint te plukken

Door je huid minder elastisch te maken, voorkom je dat ze meebeweegt wanneer je de haartjes eruit trekt. Dit maakt het proces een stuk minder pijnlijk.

5. Trim je haartjes

De optimale lengte van het haar is rond de 0,5 cm. Zijn je haartjes langer? Dan zal het epileren niet alleen extra lastig maar ook veel pijnlijker zijn.

Je kan dus ofwel de dag zelf je haartjes bij knippen of één tot drie dagen voor het epileren je haartjes korter scheren.

6. Ontsmetten is de boodschap

Je hebt het epileren met relatief minder pijn doorstaan, maar je bent er nog niet helemaal.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, krijgt je huid evengoed een flinke optater. Ze is flink geschrokken van al dat getrek en bevat nu tal van minuscule wondjes.

Een goede nabehandeling is daarom een must! Koel de huid na het epileren direct met een schoon washandje met ijskoud water. Dit sust de schrik.

Blijft het branderig gevoel en is het koelen met water niet voldoende voor je gevoelige huid?

Denk dan eens aan YIONN Náinn. Dit natuurlijk serum kalmeert de huid, gaat roodheid en een branderig gevoel tegen en maakt snel een einde aan irritaties.

Tip! Gebruik enkel specifieke producten voor na het ontharen. Die lekker geurende bodylotion (met allerlei chemische toevoegingen) laat je nu beter eventjes achterwege!

7. Take it easy

Na het epileren plan je beter geen sportief dagje in. Al het zweet zal namelijk in de wondjes dringen. Dit is niet alleen pijnlijk maar heeft ook rode bultjes tot gevolg.

Tip! Ga de eerste dagen na het epileren eventjes als een vampier door het leven en vermijd het zonlicht. Zo gun je je huid de nodige rust en voorkom je pigmentvlekken.

8. Leg dat scheermes neer!

Deed de eerste epilatiebeurt pijn? Ga dan niet met je scheermes in de weer tussen twee beurten in!

Een klein beetje haar kan heus geen kwaad en je zult zien dat je geduld beloond zal worden met zachte haartjes die de volgende keer makkelijker te verwijderen zijn.

9. Haak niet af

Ik weet het, die allereerste epileersessie is een ware hel. Je zal echter snel merken dat elke sessie steeds minder pijn doet.

Aangenaam zal het waarschijnlijk nooit echt zijn, maar het wordt wel steeds draaglijker. Haak dus de eerste keer niet af vanwege de pijn!

Zin om je verder te verdiepen in de wereld van het epileren en je kans op een zijdezacht resultaat vergroten? In dit artikel zet ik voor jou alle voor- en nadelen op een rijtje!

Heb je zelf nog een handige tip die je met ons wilt delen? Laat het weten in de comments!

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Volg YIONN op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief. Let’s stay in touch. Onze shop bezoek je hier.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!