Zo haal je het beste uit jouw YIONN Single Blade scheermes.

Bedankt voor je aanschaf van het YIONN Single Blade scheermes.

Buiten dat een Single Blade veiligheidsscheermes beter is voor je huid, is het ook nog eens beter voor het milieu.

Door kleine stapjes te nemen in ons dagelijkse leven en bewuster om te gaan met de hoeveelheid afval die we produceren dragen we allemaal ons steentje bij.

Dit is niet altijd de makkelijkste ( of goedkoopste ) weg.

Maar als wij het niet doen, wie dan wel? 

Dank je wel dat ook jij deze stap hebt genomen en een Single Blade scheermes bij YIONN hebt gekocht.

Laat het ons alsjeblieft weten als er iets is met je bestelling of als je nog vragen hebt. Maar ook feedback, tips en verbeteringen horen we graag.

Je kunt ons altijd bereiken op support@yionn.com, of bezoek onze klantenservice pagina voor andere contact mogelijkheden.

JOUW YIONN SINGLE BLADE SCHEERMES

De Voordelen

Marketing heeft ons vrouwen heel lang laten geloven dat meer mesjes ( een multiblade scheersysteem )  JUIST beter is.

Maar niets is minder waar: Hoe vaker je met een mesje over je huid gaat, hoe meer je de bovenste huidlaag beschadigd.

Het zogenaamde “lift-and-cut” principe van een multiblade scheersysteem zorgt ervoor dat je haar, na het afscheren, onder je huidlaag terecht komt.

Dit zorgt voor huidirritatie en ingegroeide haartjes.

Omdat de kwaliteit van een Single Blade scheermesje beter ( lees scherper ) is, krijg je een strakker en beter resultaat.

Een goed onderhouden scherp keukenmes snijdt tenslotte ook vele malen beter dan een bot exemplaar. Hetzelfde geldt voor een Single Blade scheermes.

In tegenstelling tot de multiblade platsic cartrdiges gebruiken Single Blade scheermesjes een standaard design. Je kunt ze dus overal kopen: online, bij de drogist, en in onze webshop.

Hoe zet je het mesje erin

LET OP: Pak het scheermesje ALTIJD enkel vast aan de korte zijkanten.

Nooit aan de lange scherpe kant. De mesjes zijn vlijmscherp, zelfs als ze te bot zijn om er nog goed mee te scheren.

Een Single Blade scheermes bestaat uit 3 onderdelen: De kop (A), de kam (B ) en het handvat (C). Delen A en B vormen samen de scheerkop.

  1. Houd de scheerkop (A en B) vast en draai het handvat (C) tegen de klok in om de kop los te draaien. Draai NOOIT de scheerkop.
  2. Zorg dat alle delen (A, B en C ) los zijn van elkaar
  3. Pak voorzichtig het scheermesje uit de verpakking
  4. Plaats het scheermesje op de kop (A)
  5. Plaats de kam (B) op het scheermesje en de kop (A). Let op: Zorg dat de kartels op de kam richting de bovenkant van je mes wijzen en niet richting het handvat.
  6. Draai het handvat (C) op de scheerkop ( A en B ), waarbij je het handvat draait en niet de scheerkop
  7. Draai tot het handvat goed vast zit en het scheermesje licht gebogen is

Hoe te gebruiken

Wisselen van een Multibalde naar een Single Blade veiligheidsscheermes kan wat gewenning nodig hebben. Zeker als je een gevoelige huid hebt.

Maar het heet niet voor niets een veiligheidsscheermes! De half ronde plaat op de kop maakt het veilig zodat je er alles mee kunt scheren wat je voorheen ook met een multiblade schoor.

De ideale hoek: De ideale positie van het mes t.o.v je huid is 30°.  Maak je de hoek te klein, dan kan dit irritatie en een brandend gevoel opleveren, en heb je kans op wondjes.

Is de hoek meer dan 30° dan heb je kans dat het mesje je huid niet raakt, en dus geen haartjes afscheert.

Oefening baart kunst: door ervaring leer je wat de ideale scheerhoek is. Zo zal je je minder vaak snijden, gladder scheren en langer met een mesje kunnen doen.

Ga met de haren mee: Als beginner is het aan te raden om eerst met de haren mee te scheren, en niet ertegen in. Dit is beter voor je huid en comfortabeler.

Heb je meer ervaring? Dan kan je een tweede keer over je huid gaan waarbij je tegen de haren inscheert. Dit zorgt voor een nog gladder resultaat.

Geduld: Ga niet te gehaast te werk. Een veiligheidsscheermes werkt heel anders dan een multiblade scheermes. Leer jezelf het mes te gebruiken door eerst op een makkelijke plek te oefenen zoals je benen.

Open je poriën: Maak je huid eerst nat met lauw tot warm water. Dit opent de poriën voor een nog gladder scheerresultaat. Je kunt het mes ook onder de douche gebruiken.

Gebruik scheercrème: Gebruik een scheercrème om de haartjes zachter te maken en rechtop te laten staan. Een voedende scheercrème zorgt voor een gladdere huid, minder wrijving en dus minder irritatie.

Spoel onder heet water voor gebruik: Spoel je scheermes voor je gaat scheren met warm water. Dit zorgt ervoor dat het scheerblad langer mee gaat.

Tijdens en na het scheren je mes regelmatig uitspoelen onder stromend water om scheercrème en haarresten te verwijderen.

Gebruik korte bewegingen: Gebruik korte vloeiende bewegingen tijdens het scheren. Een Single Blade heeft geen hoofd dat meebeweegt met de contouren van je lichaam zoals een multiblade scheermes dit heeft.

Korte bewegingen maken het makkelijker om mee te bewegen. Vooral de delen van je lichaam waar meer bot aan het oppervlak ligt ( zoals bijv. je scheenbeen ).

Oefen geen druk uit: Laat het Single Blade over je huid glijden zonder druk te zetten. Drukken op het mes tijdens het scheren is de meest voorkomende reden van jezelf snijden met het mes. Laat het gewicht van de kop haar werk doen, en geef geen extra druk.

Dep scherpe zijdes droog: Niet wrijven. Dit om te voorkomen dat je scheerblad vroegtijdig bot wordt.

Tot slot.. sluit de poriën: Na het scheren sluit je het best af door een aftershave balsem te gebruiken of met zo koud mogelijk water af te spoelen. Zo voorkom je huiduitslag van het scheren.

Gebruik bij het afdrogen je handdoek al deppend ( niet wrijvend ) om je huid te drogen.

Tips voor de Pro

Ben extra voorzichtig bij dunne delen: Pas op bij delen van je lichaam met dunne huid zoals je knieholtes en je liezen. De afgeronde kop van een Single Blade helpt wel tegen snijden, maar zorg eraltijd voor dat je deze huid zo glad mogelijk maakt.

Oksels: Voor het scheren van je oksels kun je een X-patroon aanhouden. De eerste keer scheer je met de haartjes mee. De tweede keer vanaf de zijkanten en de derde keer tegen de haren in.

Als je een gevoelige huid hebt is het beter om de laatste stap over te slaan, en enkel van boven naar beneden en van links naar rechts te scheren.
Vergeet ook hier niet je okselhuid strak te houden.

Intieme zone: Je intieme zone is de meest gevoelige. Ben dus altijd extra voorzichtig. Het advies is om dit echt pas te doen als je wat meer ervaring hebt opgedaan met een Single Blade scheermes. Houd ook hier de huid strak om sneetjes te voorkomen.

Scheer je venusheuvel van boven naar beneden, en als je huid het toelaat van beneden naar boven.

Je liezen scheer je van links naar rechts, en verder “down under” scheer je van boven naar beneden. Houd ook hier de huid strak om sneetjes te voorkomen.

Puistjes en moedervlekjes: Scheer als het enigszins kan van het puistje of de moedervlek weg om beschadiging te voorkomen.

Tips om de levensduur te verlengen

Om de levensduur van je mesjes aanzienlijk te verhogen is het belangrijk je scheermes na gebruik goed te drogen.

De mesjes worden sneller bot door met name contact met vloeistoffen, en niet eens zozeer door de frictie met haar. Een anti-roest coating helpt de levensduur te verlengen. Het scheermes zelf kan niet roesten.

– Drogen –

Schud het droog: door snel te bewegen met je hand schud je het vocht van het blad.
Dep het droog: Gebruik een handdoek of washandje om de kop droog te deppen. Niet wrijven.

– Schoonmaken –

Maak het scheermes regelmatig ( min. om de 2 weken ) schoon onder heet stromend water. Gebruik eventueel zeep of shampoo.

– Reizen –

Over het algemeen is een Single Blade scheermes toegestaan in het vliegtuig. Voor de zekerheid is het raadzaam het losse scheerblad uit de houder te halen en in je koffer te vervoeren ( niet in je handbagage ).

Hoe lang gaat een mesje mee

Een standaard antwoord is daar (helaas) niet op. Dit is afhankelijk van de dikte en dichtheid van je haar, hoe vaak je scheert, de coating van je mesjes, je ervaring en scheertechniek.

Bijvoorbeeld geharde mesjes met een platina coating zorgen ervoor dat je mesje langer mee gaat.

Afhankelijk van de verschillende factoren zoals hierboven benoemd kan je met een mesje gemiddeld 8 tot 10 keer scheren.

Hoe weet je of het mesje bot is geworden?

Als je scheert met een Single Blade hoort deze soepel over je huid te glijden. Wanneer je voelt dat het mesje trekt of haakt dan is je mesje bot geworden. Gebruik dan eerst de andere kant van het mesje, en vervang het mesje als beide kanten bot zijn geworden.

Als je mesjes gebruikt zonder anti-roest coating, en je merkt roest op, vervang dan het mesje.

Mesje vervangen

Wanneer het tijd is om je mesje te vervangen haal je het uit de kop. Houd hierbij de korte kanten van het mesje vast en pak nooit aan de lange kanten.

De mesjes blijven scherp, zelfs als ze te bot zijn om jezelf er nog mee te scheren.
Let op: draai altijd aan het handvat en NIET aan de kop of kom.

De mesjes kun je inleveren met het blik afval, of met je gewoon huisafval. Pas op dat het mesje niet ergens uitsteekt. Doe het bijvoorbeeld in een leeg blikje.

Mesjes op? Koop ze online, bij de drogist of in onze webshop.

Tot Slot

Gun en geef jezelf de tijd om te leren scheren met het YIONN Single Blade scheermes. Het is niet erg als het niet direct lukt. Fietsen kon je ook niet meteen toen je voor het eerst op je fiets stapte.

Een nieuwe routine creëren is nooit gemakkelijk. Maar geef niet te snel op, en je zult beloond worden met een mooie, zachte, glad onthaarde huid.

Daarnaast produceer je direct minder afval, en gebruik je minder plastic.

Het is de moeite waard!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!