Voor, tijdens en na het scheren: je bikinilijn verzorgen

Of je nu alleen de haartjes verwijdert die zichtbaar zijn als je ondergoed draagt of gaat voor helemaal kaal: als je down under scheert is een goede huidverzorging een must. Want, het scheren van je bikinilijn is nu eenmaal best een aanslag voor je gevoelige huid. Dit betekent gelukkig niet dat wij vrouwen dan maar niet moeten scheren.

Het betekent wel dat we onze huid voor, tijdens en na een handje moeten helpen met de juiste verzorging. Hiermee hydrateer je je huid en help je deze herstellen. Ook voorkom je hiermee rode bultjes, jeuk en ingegroeide haartjes. Hoe je je huid verzorgd voor, tijdens en na het scheren van je bikinilijn leg ik je hieronder graag uit.

Voor, tijdens en na het scheren: je bikinilijn verzorgen

Stap 1: Reinig!

Voordat je je bikinilijn gaat scheren is het belangrijk dat je je huid goed reinigt. Dit hoeft niet perse direct voor het scheren te zijn, maar mag wel. Ik adviseer om in ieder geval 2-3 per week je goed te reinigen met behulp van een milde scrub.

Scrubben zorgt er namelijk voor dat je huid vrij is van dode huidcellen, vuil, zweet en zeepresten. De Kjarr scrub en peeling van YIONN verwijderd tevens bacteriën en schimmels. Het resultaat is een diep gereinigde huid die bovendien super zacht aanvoelt en klaar is voor een nieuwe scheerbeurt.

Stap 2: Bescherm je huid

Een andere belangrijke stap die je moet nemen voordat je gaat scheren is het beschermen van je huid. Dit doe je door een transparante scheercrème aan te brengen. Je maakt eerst je huid vochtig en brengt vervolgens dun je scheercrème aan op de gebieden waar je je bikinilijn wilt scheren.

Door een transparante scheercrème te gebruiken bescherm je niet alleen je huid tegen je scheermes, maar zorg je er ook voor dat deze niet uitdroogt en dat je haartjes zachter worden. En doordat de scheercrème transparant is, kun je goed zien waar je scheert. Dit verkleint de kans op scheerwondjes.

YIONN heeft verschillende hypoallergene, transparante scheercrèmes voor je. Ze gaan lekker lang mee en zijn makkelijk aan te brengen. Kies je favoriete geur en scheren maar.

Stap 3: Scheren maar

Nu je huid goed gereinigd is en van de juiste bescherming is voorzien kun je je bikinilijn gaan scheren. Welk scheermes je gebruikt is een persoonlijke keuze, maar ik adviseer om een single-blade scheermes – ook wel saftey razor genoemd – te gebruiken. Ook is het een must om altijd een schoon, scherp scheermes te gebruiken. Vervang dus je scheerbladen op tijd.

Een single-blade scheermes heeft zoals de naam al weggeeft: één scheerblad. Dit heeft als voordeel dat je huid minder wordt belast. Ook wordt je haar netter afgesneden, waardoor de kans op ingegroeide haartjes afneemt.

Het single-blade scheermes van YIONN is geschikt voor het scheren van alle lichaamsdelen, ook je bikinilijn. Het heeft een modern, slank design waarmee je ook lastig te bereiken plekjes moeiteloos scheert.

Extra tips: houd tijdens het scheren je huid strak, hiermee verklein je de kans op scheerwondjes. Ook adviseer ik om als je haartjes langer dan 0.5-1 cm zijn deze eerst te trimmen. Dit geeft een mooier scheerresultaat.

Stap 4: Kalmeer je bikinilijn met een aftershave balsem

Na het scheren van je bikinilijn ben je nog niet helemaal klaar. Na het scheren dien je je huid namelijk te verzorgen met een aftershave balsem. Dit zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt van het scheren. Ook voorkom je hiermee jeuk en eventuele roodheid zal sneller wegtrekken.

De aftershave balsem van YIONN heeft een heerlijke, subtiele mint geur en bevat o.a. kamille en aloë vera die je huid direct herstellen. Na het aanbrengen voelt je huid direct rustig en heerlijk gevoed aan.

Stap 5: Voorkom irritatie

ls jij, net als de meeste vrouwen, last hebt van rode bultjes en ingegroeide haartjes na het scheren van je bikinilijn heb ik nog één laatste stap voor je. En dat is het gebruiken van de Raka behandellotion van YIONN. Deze lotion heb ik speciaal ontwikkeld voor vrouwen die probleemloos willen ontharen.

Scheerirritatie is namelijk een veel voorkomend probleem. Met name rode bultjes zijn een frustratie voor veel vrouwen. En, als je regelmatig je bikinilijn scheert, zit je uiteraard niet op ontsierende bultjes te wachten. Of erger nog, ingegroeide haartjes. Die zijn niet alleen ontsierend, maar kunnen bovendien ook erg pijnlijk zijn.

Om irritatie na het scheren van je bikinilijn te voorkomen raad ik je aan om dagelijks de Raka behandellotion te gaan gebruiken. Je zult al snel resultaat zien – en ik heb de reviews om dit te bewijzen – en na 3 weken kun je het gebruik naar behoefte afbouwen.

De Raka behandellotion voorkomt dat wanneer haartjes weer teruggroeien voor irritatie zorgen. De lotion verwijdert bovendien dode huidcellen, versnelt de genezing van kleine wondjes en stilt jeuk. Het resultaat is een kalme huid, zonder irritatie. Elke dag.

P.S.: Wax of epileer je liever je bikinilijn? Dat kan uiteraard ook. Dan raad ik je aan om stap 1, 4 en 5 te volgen. Ook kun je in de dagen voor het waxen of epileren de Nainn aftershave balsem aanbrengen om je huid voor te bereiden op het ontharen.

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Volg YIONN op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief. Als nieuwe abonnee ontvang je een 10% kortingscode die je direct kunt gebruiken in de shop. Let’s stay in touch

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!