Ontharen op vakantie: dit moet je ab-so-luut weten

Je welverdiende vakantie staat voor de deur. Heerlijk! Tijd om na te gaan denken over wat je allemaal meeneemt. Ga je naar een warm oord dan mogen de zomerjurken, een goede zonnehoed en een zonnebrandcrème uiteraard niet in je koffer ontbreken.

Maar, hoe doe je dat met je favoriete YIONN producten?  Help, hoe ga ik in godsnaam mijn bikinilijn bijhouden en mijn benen en oksels scheren op vakantie?

Geen paniek. In dit blogartikel geef ik je antwoord op de 5 belangrijke vragen over ontharen op vakantie. Lees het door en ga met een gerust hart op vakantie. Want ja, ook op vakantie kun je blijven genieten van een geschoren huid zonder jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes.

Ontharen op vakantie: dit moet je ab-so-luut weten

1. Mag een scheermes mee in je handbagage?

Nee, helaas is het bij de meeste vliegmaatschappijen niet toegestaan om scherpe voorwerpen zoals een scheermes mee te nemen in je handbagage. Ga je met het vliegtuig op vakantie en wil je een scheermes meenemen? Dan adviseer ik om je scheermes mee te nemen in je ruimbagage.

Tip: Wil je jouw YIONN scheermes meenemen? Berg je single blade YIONN scheermes dan veilig op in een beschermhoes en neem voor de zekerheid een reserve scheerblad (in de originele verpakking) mee.

2. Hoe neem ik mijn YIONN producten mee op vakantie?

Alle YIONN producten hebben een verpakking die wel tegen een stootje kan. Je kunt ze dus met een gerust hart meenemen en hoeft je geen zorgen te maken over lekkages. Waar je wilt rekening mee moet houden – wanneer je met het vliegtuig naar je bestemming reist – is de inhoud in ml van het product.

Wanneer je alleen met handbagage reist mag een product namelijk maximaal 100 ml bevatten. Dat betekent dat je de Kjarr scrub en peeling (125 ml), de scheercrèmes (200 ml) en de body creams (250 ml) helaas niet in je handbagage kunt meenemen.

Je kunt ze uiteraard wel meenemen in kleinere hoeveelheden met behulp van reisflacons en -potjes. De behandellotions Raka en Róa (90 ml) en de Náinn (75 ml) kun je wel in de originele verpakking in je handbagage meenemen. Super!

Is ruimbagage bij je vlucht inbegrepen of heb je dit bijgeboekt? Dan kun je alle YIONN producten – inclusief het scheermes – meenemen op vakantie. Zorg er wel voor dat reeds geopende verpakking goed dicht zitten om ongelukjes te voorkomen.

3. Als ik iets ben vergeten kan ik dan ook YIONN producten in het buitenland kopen?

Dat zou uiteraard geweldig zijn, maar helaas zijn de YIONN producten niet in het buitenland verkrijgbaar. Althans, niet in de winkels.

Wel kun je als je in België bent bestellen via ylonn.nl en als je in Duitsland of Oostenrijk bent via yionn.de. Wil je een bestelling laten bezorgen in een ander land? Neem dan contact op met de YIONN klantenservice en we kijken graag wat we voor je kunnen doen.

4. Hoe gebruik ik de YIONN producten in combinatie met zonnebrandcrème?

Ik adviseer vrouwen die probleemloos willen ontharen om een vast aantal stappen te volgen bij iedere onthaarbeurt: reinig je huid de Kjarr scrub en peeling, onthaar via een methode naar keuze (scheren, waxen, etc) en kalmeer je huid vervolgens met de Náinn balsem.

Na het ontharen voorkom je jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes door dagelijks de Raka of Roa behandellotion aan te brengen op jouw probleemgebied. Maar, wanneer breng je dan een zonnebrandcrème aan? Voor of na het ontharen? Om huidirritatie te voorkomen breng je zonnebrandcrème in ieder geval niet direct na het ontharen aan.

Geef je huid eerst de kans om te herstellen van het ontharen. Op vakantie raad ik aan om te ontharen in de avond, zodat je huid ‘s nachts van zijn welverdiende rust kan genieten.

5. Mijn huid is (licht) verbrand door de zon: kan ik blijven ontharen?

Het overkomt iedereen wel eens: ondanks zorgvuldig smeren is je huid verbrand door de zon. Je hebt onbedoeld een stukje huid overgeslagen of bent na een duik in de zee een nieuwe smeerbeurt vergeten.

Wat nu? Je huid is rood en voelt warm aan. Kan ik nog wel ontharen? Als je huid verbrand is door de zon kun je deze het beste zoveel mogelijk rust geven. Dat betekent flink smeren met een herstellende, hydraterende crème en één of twee dagen niet ontharen. Ook kun je een verbrande huid het beste niet opnieuw blootstellen aan de zon. Onthoud: des te meer rust je jouw huid gunt des te sneller deze herstelt.

Zorgeloos ontharen op vakantie zonder gedoe

Het mag duidelijk zijn. Ook op vakantie kun je blijven genieten van een irritatievrije bikinilijn, stralende benen en schitterende oksels. Het vraagt wel een beetje aandacht en zorg, maar moeilijk hoeft het absoluut niet te zijn.

Missen er nog producten voor een complete onthaarroutine? Zorg dan je jouw YIONN producten op tijd besteld. Het kan tijdens de zomerperiode erg druk zijn. Bestel je vóór 20.00 uur dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verzonden (m.u.v. zon- en feestdagen) vanuit het magazijn in Nederland.

Ik wens je een hele fijne vakantie,

Wendy Kers

Eigenaresse YIONN

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Volg YIONN op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief. Let’s stay in touch.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!