De 7 meest gemaakte fouten bij het scheren van de bikinilijn

Heb je na het scheren van je bikinilijn last van irritatie zoals rode bultjes (die lijken op puisten), jeuk of wondjes? Dan is de kans groot dat je je scheerroutine op meerdere punten kunt verbeteren.

Ik help je de 7 meeste gemaakte fouten bij het scheren van de bikinilijn te voorkomen voor een mooier, gladder scheerresultaat

De 7 meest gemaakte fouten bij het scheren van de bikinilijn

1. Je huid is niet schoon

Heb je er weleens bij stilgestaan dat het belangrijk is dat de huid van je intieme zone te reinigen voordat je gaat scheren? Wellicht niet. Door vooraf je huid goed te reinigen voorkom je dat bacteriën tijdens het scheren in de open haarfollikels terecht komen.

Ik adviseer om altijd eerst een warme douche te nemen, zo worden de haartjes zachter, en tijdens het douchen te scrubben met YIONN Kjarr. Hiermee verwijder je dode huidcellen en bacteriën.

2. Je haartjes zijn te lang

Als het even geleden is dat je hebt geschoren dan zijn je haartjes te lang om te scheren met alleen een scheermes. Je scheermes raakt direct verstopt en kan de haartjes niet meer netjes afsnijden. Hierdoor neemt de kans op afgescheurde haartjes (en daarmee ook op irritatie) toe. Zorg ervoor dat je de haartjes eerst bijknipt. Gebruik hiervoor een schone trimmer of schaar.

3. Het scheermes is van slechte kwaliteit

Scheer je nog met multi-blade scheermesjes? Stap dan over op een single-blade scheermes voor vrouwen. Hiermee worden haartjes scherp afgesneden en wordt je gevoelige huid minder belast. Zorg er altijd voor dat je een scherp scheermesje gebruikt dus vervang ze op tijd en maak ze na elk gebruik schoon en droog. Scheer je met een mes dat niet schoon of bot is dan vergroot je de kans op irritatie.

4. Je gebruikt geen bescherming

Scheren zonder bescherming is een veelgemaakte fout. Om het scheermes over de huid te laten glijden wordt enkel water of een niet geschikt product gebruikt zoals douchegel. Maak jij je hier schuldig aan? Tijd om daar snel verandering in te brengen. Voordat je gaat scheren bescherm je je huid het liefst met een doorzichtige scheergel voor vrouwen. Zo bescherm je je huid en zie je goed wat je doet. De gel laat je even intrekken en vervolgens kun je scheren. Na het scheren spoel je de achtergebleven af met warm water.

5. Je houdt geen rekening met de haarrichting

Van boven naar onder, van links naar rechts, beweeg jij tijdens het scheren het scheermes in alle mogelijke richtingen? Ai! Ik snap het wel, zeker wanneer je moeilijk bereikbare delen moet scheren. Toch kun je dit beter niet doen, omdat tegen de haarrichting inscheren voor irritatie zorgt. Kijk dus eerst even welke kant de haartjes opgroeien. In diezelfde richting beweeg je het scheermes.

6. Na het scheren verzorg je je huid niet

Scheren kan best een klusje zijn en als je dan eindelijk klaar bent dan wil je snel door met je dag. Heel begrijpelijk! Maar vergeet na het scheren niet je huid goed te verzorgen.

Gebruik een aftershave balsem zoals de voedende YIONN Náinn aftercare balsem met kamille. Een parfumvrije balsem na het scheren zorgt voor directe verkoeling en kalmeert je huid. Hierdoor trekt eventuele roodheid snel weg en verklein je kans op verdere irritatie.

7. De kleding die je draagt laat je huid niet ademen

Wat trek jij aan na het scheren? Het is verstandig om na het scheren strakke kleding zoals broeken, slips en boxers even te vermijden.

Omdat de huid moet herstellen van een scheerbeurt draag je het liefst lichte, losse kleding na het scheren zodat je huid even kan bijkomen en voldoende lucht krijgt. Maakte jij de fout om direct je favoriete nauwsluitende lingerie of jeans aan te trekken? Vanaf nu niet meer.

Aan welke van bovenstaande fouten maak jij je schuldig? Nu je weet wat je vooral niet (en wel) moet doen bij het scheren van je bikinilijn kun je hopelijk in de toekomst jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes voorkomen.

Bekijk de YIONN producten voor een gladde bikinilijn in de shop en volg mij via Instagram en Facebook voor meer beauty tips.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!