Alles over Vitamine E: ontdek waarom het onmisbaar is

Alles wat je wilt weten over vitamine E lees je in dit blogartikel.

Wat is het, wat doet het en waarom wil ik het?

Ik leg het je haarfijn uit.

Vitamine E is een van de in totaal 13 vitamines die we kennen (waarvan vitamine C waarschijnlijk de bekendste is).

Je krijgt vitamine E binnen via je voeding, kunt extra voedingssupplementen slikken én het is een populair ingrediënt in verzorgingsproducten (ook onze YIONN Náinn en alle YIONN creamshaves zijn ervan voorzien).

Maar, waarom eigenlijk?
Lees verder en ontdek waarom je vitamine E onmisbaar is.
In je lijf én in je verzorgingsproducten.

Wat is vitamine E?

Vitamine E is, zoals je uiteraard al hebt begrepen, een vitamine. Het is een vetoplosbare vitamine om precies te zijn. Dat wil zeggen dat het een vitamine is die het beste door het lichaam wordt opgenomen als er ook vet of olie aanwezig is.

Ze lossen letterlijk op in ‘vet’. Handig, want met name in vetrijke producten zoals plantaardige olie, noten en zaden zit relatief veel vitamine E. Ons lichaam maakt zelf overigens geen vitamine E aan. Je krijgt het dus alleen binnen via je voeding.

De meest actieve component in vitamine E is α-tocoferol, daarom wordt het ook wel “tocoferol” genoemd. Onder deze naam zie je vitamine E op de ingrediëntenlijst van verzorgingsproducten staan.

→ Wist je dat vitamine E de meeste voorkomende vitamine is in je huid? Jazeker. Met name de huidlaag met dode huidcellen bevat relatief veel vitamine E. De vitamine komt via ons lichaam in het talg terecht, en zo in de bovenste huidlaag.

Waar zit vitamine E in?

Zoals ik al schreef maakt ons lichaam niet zelf vitamine E aan en we moeten het dus op een andere manier binnen krijgen, namelijk via onze voeding.

Natuurlijk kun je ook vitamine E supplementen slikken, maar een tekort aan vitamine E komt in Nederland maar heel weinig voor en dus is suppletie in veel gevallen overbodig. Je kunt alle vitamine E die je nodig hebt uit je voeding halen. Met name plantaardige oliën en plantaardige producten zijn ontzettend rijk aan vitamine E.

Enkele voorbeelden:

  • bladgroenten
  • zonnebloemolie
  • noten
  • zaden
  • granen

Dierlijke producten bevatten relatief weinig vitamine E.

Hoeveel vitamine E heb je dagelijks nodig?

Vrouwen hebben over het algemeen minder vitamine E nodig dan mannen.

Het advies voor volwassen vrouwen boven de 18 jaar is om dagelijks 11 milligram vitamine E binnen te krijgen uit voeding. Voor volwassen mannen boven de 18 jaar is dit 13 milligram vitamine E per dag.

Als je gezond en gevarieerd eet kun je er vanuit gaan dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt. Voedingssupplementen zijn dan overbodig.

Zorg er dus voor dat je regelmatig plantaardige oliën, noten, zaden, groenten en granen eet. Dit zijn uitstekende bronnen van vitamine E.

Vermoed je een vitamine E tekort?

Als je dieet niet opperbest is of wanneer je kampt met een lage weerstand of ziekte kun je je afvragen of je een tekort aan vitamine E hebt.

Een tekort ontstaat wanneer je op lange termijn niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E komt. Gelukkig is een (ernstig) tekort aan vitamine E erg zeldzaam.

Vermoed je alsnog een tekort dan kun je het beste je huisarts of een diëtist raadplegen. Deze kan een bloedtest afnemen en controleren of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!