Zo scheer je je oksels altijd met het beste resultaat.

Ruwe oksels, beschadigde oksels, en nog steeds stoppels als je net je oksels hebt geschoren. Hoe zorg je nou voor een écht smooth scheerresultaat, en heb je langer plezier van je pas geschoren oksels? Met deze 7 praktische tips en trucs lukt het je zeker.

Zo scheer je je oksels altijd met het beste resultaat.

1. Scrub je oksels voor je gaat scheren

Door eerst je oksels te scrubben verwijder je dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren, en geniet je langer van een zijdezacht resultaat.

Maar let op: gebruik niet een te grove scrub. De grove korrels kunnen de huid flink beschadigen en zorgen voor irritatie. Kies voor een fijne ( bij voorkeur biologische ) scrub, zoals YIONN Kjarr. Deze zorgt voor een milde scrub beurt zonder de huid te beschadigen, en door zijn enzymatische werking dringt Kjarr door in de diepere huidlagen om ook daar de dode huidcellen te verwijderen.

2. Scheer je oksels ‘s avonds

Gevoelige oksels? In tegenstelling tot wat de meeste mensen vaak denken is niet je bikinilijn, maar je oksels het meest gevoelige stukje huid van je lichaam dat je onthaart. Als je in de ochtend je oksels scheert zitten deze vervolgens de hele dag verstopt onder schurende kleding, willen we voorkomen dat ze gaan ruiken dus doen we er een lekker luchtje op

Scheer je oksels daarom ‘s avonds. Na het scheren heeft de huid van je oksels behoefte aan rust. De nacht is daar de perfecte tijd voor. Je oksels liggen vrijer, zitten niet verstopt onder knellende kleding en kunnen rustig herstellen van de scheerbeurt.

3. Scheer in een X patroon

In tegenstelling tot de haren op je benen en armen hebben de haren onder je oksels de neiging om alle kanten op te groeien. Door te scheren in een X patroon pak je de meeste haartjes in 1 scheerbeweging mee, en hoef je minder vaak over je oksels te strijken om alle haartjes te verwijderen. Dit zorgt voor het gladste resultaat, en vermindert de kans op irritatie en ingegroeide haartjes.

4. Scheer je oksels als laatste

Even waardevol als je oksels in de avond scheren is de tip om ze pas als laatst te scheren. Laat de huid eerst goed warm worden onder het stromende douchewater. Dit zorgt ervoor dat de haartjes zachter worden, je huid ontspant en hierdoor je haartjes makkelijker te verwijderen zijn.

5. Gebruik goed gereedschap

Even belangrijk als de juiste techniek is het gereedschap dat je gebruikt. Voor vrouwen is er bij de drogist een schap vol met leuk gekleurde scheermesjes die allemaal 1 ding gemeen hebben: ze hebben 3 tot soms wel 5 mesjes in de scheerkop. Meer is soms beter, maar in het geval van een scheermes zeker niet. Bij iedere scheerbeweging gaan er ook 3 tot 5 mesjes over jouw gevoelige okselhuid. Dit geeft 3 tot 5 x meer kans op wondjes en irritatie.

Kies liever voor een Single Blade scheermes ( speciaal voor vrouwen ). Een RVS houder met maar 1 (scherp) scheermes in de scheerkop. 1 beweging is voldoende om je ongewenst haar af te scheren, en de huid minder te belasten. Daarnaast is een Single Blade scheermes ook nog eens een duurzaam alternatief voor het klassieke plastic wegwerp mesje. Een Single Blade scheermes gaat een leven lang mee, en het enige vervangbare onderdeel aan dit mes is het scheerblad. Je draagt dus direct bij aan het verminderen van de plastic berg.

Het exclusieve YIONN Single Blade scheermes is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Dit uit zich in het extra lange RVS handvat waarmee je moeiteloos ook tot onder aan je benen kunt geraken.

ylonn creamshave

6. Gebruik een passende beschermlaag

Als je gaat bakken doe je boter of olie in de pan. Als je gaat schoonmaken doe je allesreiniger in je water. Als je je hoofdharen wilt reinigen gebruik je shampoo. En als je je oksels scheert gebruik je een scheercrème. Een juiste beschermingsproduct zorgt ervoor dat je huid beschermt is tegen je scherpe scheermes. Kies bij voorkeur voor scheercrème en niet voor scheerschuim of scheergel.

In scheerschuim zit lucht. Dit zorgt ervoor dat de bescherming niet egaal is. Scheer je over een met lucht gevuld stukje raakt het mes alsnog je huid, en heb je kans op wondjes. Een scheergel is vaak dikker, bevat geen lucht, maar wel vaak een kleurtje. Door het kleurtje kun je niet goed zien wat je doet. Je scheert als het ware op de gok.   De voedende scheercrèmes van YIONN zorgen ervoor dat je huid tijdens het scheren gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. Dit zorgt ervoor dat je haartjes zacht worden en makkelijk af te scheren zijn.

De gebalanceerde formule zorgt voor een egale beschermlaag waardoor je kunt vertrouwen op een juist gedoseerde bescherming. De transparante crème zorgt er tevens voor dat je kunt zien wat je doet. De scheercrèmes van YIONN zijn verkrijgbaar in 3 basisgeuren: Roos, Mandarijn en Geurloos. Afhankelijk van het seizoen vind je ook nog een limited edition in ons assortiment. Stuk voor stuk gegeurd met etherische oliën, dus geen parfum.

7. Zorg voor goede nazorg

En heb je dan die mooie gladde oksels, en ben je trots op het eindresultaat? Vergeet dan zeker niet je scheerritueel af te sluiten met extra TLC voor je oksels door ze extra te verwennen en beschermen met een aftershave balsem. Hoe graag we die haren daar ook weg willen hebben: ze zitten er niet voor niks. En hoe lief we er tijdens de scheerbeurt ook voor zijn… je oksels moeten toch echt even bekomen van deze handeling.

Geef je huid geen reden om boos te zijn, en ben extra lief door haar te belonen met een heerlijk aftershave balsem. Zo normaal dit aftershave ritueel voor mannen al is, wij vrouwen vergeten het vaak. De aftershave balsem YIONN Náinn brengt je huid snel tot rust, verkoelt, verzorgt en herstelt de huidweerstand.

Deze zachte balsem is parfumvrij, en rijkelijk gevuld met natuurlijke ingrediënten:

✅ Vitamine E versterkt de huidweerstand

✅ Kamille verlicht het branderig gevoel en de roodheid

✅ Aloe Vera versnelt de genezing van kleine wondjes

✅ Muntolie zorgt voor verkoeling en brengt de huid snel tot rust.

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch!

Ga jij er ook mee aan de slag? Welke oplossingen paste jij al toe en welke niet? Laat het ons weten in de comments, en scheer vanaf vandaag ook jouw oksels met het beste resultaat.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!