Scheren als een pro? Vermijd dan deze fouten!

Een kwartiertje zwoegen in de badkamer en klaar is kees: alle haartjes zijn verdwenen en je bent weer heerlijk glad. En dat dagenlang. Ha! Wat een droom!

Nee, in plaats daarvan krab je erop los, zitten je benen vol snijwonden en is het na een paar dagen alweer tijd om dat scheermesje tevoorschijn te halen. Wat doe je fout?

De oorzaken van scheerproblemen: deze fouten maak jij niet meer!

scheren als een pro

Fout #1: Je gebruikt bot, verkeerd of vuil gereedschap

Het is waar. Ze zijn niet goedkoop, die kleine dingen. Toch is het belangrijk dat je in een kwalitatief en goed scheermes investeert.Vuil, bot of verkeerd gereedschap is namelijk de beste vriend van bijna al jouw scheerproblemen.

Maak daarom je scheermesje na elke beurt goed schoon en droog en verander, om echt safe te zitten, om de zeven à tien scheerbeurten van mesje.

Scheertip! Gebruik je nog geen single blade mes? Gebruik dan in ieder geval altijd een nieuw mesje voor het ontharen van de schaamstreek. Deze zone is erg gevoelig voor ontstekingen, en met een multi blade mes heb je er ook nog eens extra kans op.

Vermijd dus het liefst multi-blade scheermessen. Je scheert er glad mee, maar de kans op ingegroeide haartjes, jeuk en irritatie ligt stukken hoger. Twee tot vijf keer met een mes over hetzelfde stukje huid glijden is echt nergens voor nodig!

Scheertip! Opteer eens voor een Single blade scheermes! Zo krijg je een glad resultaat, zonder al die hardnekkige scheerproblemen.

Fout #2: Je scheert droog of gebruikt een verkeerd beschermingsproduct

Droogscheren is de nummer één reden waarom je huid geïrriteerd raakt en je vervolgens geplaagd wordt door jeuk.Zorg er daarom voor dat je huid goed gehydrateerd is. En dit zowel tijdens als na het scheren.

Ik geef het toe. Ook ik heb ooit eens de domme fout gemaakt om zonder beschermingsproduct te scheren.Het duurde echter niet lang tot ik mijn pijnlijk lesje leerde.

Eén ding dat me dan ook altijd blijft verbazen is het aantal vrouwen dat klaagt over pijn en jeuk na het ontharen, maar toch verder met slechte producten blijft scheren. Een echte no-no!

Zeker omdat er al een product bestaat dat het glijden van het mesje vergemakkelijkt, de kans op irritatie verkleint en je huid beschermt en hydrateert.

Scheercrème heet het. (En ja, dat is heel wat anders dan scheerschuim!)

Fout #3: Je scheert in bad

In bad scheren levert je niet alleen harig badwater op, maar het maakt je ook vatbaar voor ontstekingen.Warm water opent je poriën waardoor bacteriën makkelijker in de haarschacht binnendringen. En laat vuil badwater nou net een heuse verzamelplaats voor bacteriën zijn.Niet doen!

Oplossing: scheren onder de douche

Scheren in bad is dus geen goed idee. Maar scheren onder de douche des te meer!Warm water helpt immers bij het behalen van een beter resultaat. Het verzacht de haartjes waardoor deze met gemak worden afgeschoren en het laat de poriën openstaan.

Erg handig tijdens het scheren, alsook tijdens het waxen en epileren aangezien de haartjes zo makkelijker uit de huid getrokken worden. En in tegenstelling tot een warm bad, blijft het water tijdens een douchebeurt lekker stromen.

Kans om schade aan te richten krijgen bacteriën dus niet.En scheren tijdens het douchen betekent ook nog eens minder geknoei aangezien je de haartjes meteen wegspoelt. Hup, de douche in!

Scheertip! Geen tijd om je te douchen? Maak dan een washandje of gastendoekje nat in warm water en leg het enkele minuten op de te scheren zone.

Fout #4: Je scheert tegen de haargroeirichting in

Op en neer of neer en op? Wat klinkt beter?Juist ja, op en neer!

Houd dit in je achterhoofd tijdens het scheren en scheer altijd in rechte, vloeiende stroken met de haarrichting mee.Het levert inderdaad een minder glad resultaat op, maar je hebt ook véél minder kans op ruwe stoppels, ingegroeide haren en huidirritatie.

Let op! Bij bepaalde plekken, zoals je oksels, werkt de “op en neer”-truc niet helemaal en moet je zelf kijken in welke richting je haartjes groeien.

Het probleem met tegen de richting in scheren heeft te maken met het gebruik van scheermessen met twee of meer mesjes.

Bij deze scheerapparaten tilt het eerste mesje het haartje op en scheert het tweede deze dan af.Wanneer je tegen de richting in scheert, trek je het haartje dus de verkeerde kant op omhoog en zal het tweede mesje de haar ruw scheuren in plaats van mooi af te snijden.

Scheertip! Scheer je met een Single Blade mes? Dan mag je wel tegen de haarrichting in scheren.

Fout #5: Je scheert veel te vaak

Na nog geen dag is het weer zo ver. De eerste stoppels zijn in zicht. En de neiging om naar je scheermes te grijpen en die vervelende ettertjes direct te lijf te gaan is groot. Doe dit echter niet! Voor je huid is een scheerbeurt best traumatisch en door te vaak te scheren geef je je huid onvoldoende tijd om zich te herstellen. Wacht daarom altijd twee tot drie dagen voordat je weer met je scheermesje in de weer bent.

Zin om je verder te verdiepen in de wereld van het scheren en je kans op een zijdezacht scheerresultaat te vergroten? Leer dan ontharen als een pro en pas deze bewezen scheertips toe. Of kun je wat hulp gebruiken bij het bestrijden van de typische hardnekkige scheerproblemen? Bekijk dan deze artikels over ingegroeide haren en stoppels na het scheren. Je Mooi, Zeker, Jezelf voelen was nog nooit zo makkelijk!

Blijf je graag nog meer interessante tips ontvangen? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch! Kende jij deze scheerfouten al? Of heb je misschien zelf een handige scheertip die je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de comments!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!