Hoe je nog voor de zomer van je winterhuid afkomt

Kale bomen, dikke jassen en liters warme chocolademelk. Dat kan maar één ding betekenen: De winter is gearriveerd!

Een muts en dikke handschoenen doen wonderen en zijn meestal genoeg om de vrieskou te trotseren. Maar helaas is ijzige kou niet het enige wat deze periode met zich meebrengt.

Elk jaar opnieuw moeten we die droge winterhuid weer (niet zo’n hartelijk) welkom heten. Maar wat is de oorzaak hiervan en wat kun je er aan doen?

Ik geef je er graag wat meer tekst en uitleg over.

Genoeg van die droge winterhuid? Zo verdwijnt ze als sneeuw voor de zon!

Wat veroorzaakt een droge winterhuid?

Een lagere temperatuur en lage luchtvochtigheid: dát zijn de boosdoeners. Zoals de naam al doet vermoeden geeft luchtvochtigheid aan hoeveel vocht er in de lucht zit.

Een lage luchtvochtigheid betekent dan ook dat de lucht weinig waterdamp bevat. Hierbij speelt de temperatuur een belangrijke rol.

Wordt koude lucht opgewarmd, dan daalt de luchtvochtigheid. Denk hierbij aan de verwarming thuis en de warmteblazers in je auto.

Bij een lage luchtvochtigheid met weinig waterdamp staat onze huid meer water af aan de omgeving dan gewoonlijk. Je huid wordt als het ware onttrokken van haar vocht en haar natuurlijke beschermlaag verdwijnt.

Dit betekent dus dat de winter allesbehalve perfect is om een mooie huid te kweken. Ze wordt namelijk niet enkel buiten aangetast door de kou maar vervolgens ook nog eens binnenshuis door de lage luchtvochtigheid.

Je zou voor minder een vakantie naar een warm eiland boeken! Gelukkig is er voor alles een oplossing: ook voor dat naar winter velletje. (En nee, ik heb het niet over het kopen van een ticket naar De Canarische Eilanden.)

Wat moet ik nu met mijn droog, schraal velletje?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat is in dit geval niet minder waar. Het voorkomen van een broze huid is geen simpel karweitje. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huid zo gezond en soepel mogelijk te houden:

❄️ Drink voldoende water

Je hebt het sowieso wel al eens eerder gehoord maar ik kan het niet genoeg herhalen: drinken, drinken en nog eens drinken! En dan heb ik het natuurlijk over water en/of kruidenthee.

❄️Smeer je in na het douchen (maar met mate)

Het beste moment om je in te smeren met een crème is direct na het douchen, wanneer je poriën nog open staan. Doe dit echter niet dagelijks want anders kweek je een luie huid die zelf minder natuurlijke oliën zal produceren.

❄️ Douche met lauwwarm water

Een hete douche na een dag lang in de vrieskou te hebben gebibberd klinkt dan misschien wel heerlijk maar je maakt je huid er zeker niet gelukkig mee.

❄️ Hoe vettiger, hoe prettiger

Een crème die veel water bevat kan op ijskoude dagen op je huid bevriezen en redelijk wat schade aanrichten. Ga tijdens de wintermaanden dus liever voor een crème op oliebasis.

Net zoals sommige mensen meer afzien tijdens de winter dan andere, lijden ook bepaalde lichaamsdelen meer onder de kou. Deze kun je tijdens deze periode dus gerust wat extra aandacht geven.

Voorkomen van droge lippen

Wind, vorst en mooie, gezonde lippen gaan jammer genoeg niet echt hand in hand. Gescheurde lippen kunnen erg pijnlijk zijn.

In de hoop ze weer zo vochtig mogelijk te maken, likken velen dan ook geregeld aan hun droge lippen. Een natuurlijke reactie die het probleem helaas alleen maar erger maakt. Doe dit dus niet!

Een vette en voedende lippenbalsem is wat je nodig hebt om je lippen te “bevochtigen” en te verzorgen.

Voorkomen van droge handen

Doordat we onze handen geregeld wassen met warm water en ze vervolgens blootstellen aan de kou hebben zij het tijdens de winter het allerzwaarst te verduren. Gelukkig kun je ze een handje toesteken door te investeren in een paar wanten en een goede handcrème.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!