Zo gaat ontharen wereldwijd!

Voldoen aan dat Nederlandse schoonheidsideaal? Doei, jij weet wel beter.

Die flinke billen en brede heupen van je? Die zouden in Brazilië aanbeden worden! Of jouw dunne en slanke benen? Daar hebben ze in Zuid-Korea heel wat voor over!

Jouw vol figuur? Daar zouden de vrouwen in India stikjaloers op zijn! Of jouw mager figuurtje? Dat zouden de Fransen dan weer de hemel inprijzen!

Jouw bleek gekleurde huid? Dat weten ze in Azië heel erg te waarderen! Of jouw getinte huid? Daarvoor gaan heel wat Westerlingen wekelijks onder de zonnebank!

Kortom: jij weet als geen ander dat schoonheid een breed begrip is. Je glimlacht je spiegelbeeld dan ook vol vertrouwen toe. Je doet een leuk dansje in je ondergoed.

En tijdens het aannemen van een sexy pose sla je je armen zelfverzekerd boven je hoofd. Toch baart die donkere waas onder je oksels je misschien toch wat zorgen. Ontharen, daar lijk je wereldwijd niet aan te ontkomen. Of toch wel?

Hoe en wat onthaart de rest van de wereld?

Schoonheidsidealen verschillen wereldwijd, (ont)haarstijlen en gewoontes ook.

Waar we in Nederland ons vaak nog in ongemakkelijke bochten wringen met een scheermesje onder de douche, mag het duidelijk zijn waar de hippe – en radicale – Brazilian wax vandaan komt. (Of toch niet eigenlijk…Want gokte je Brazilië? Dan heb je het bij het verkeerde eind.)

Hoe gaat ontharen eraan toe in andere landen?

Harig en trots in Frankrijk (of toch niet?)

Al generaties lang staan Franse vrouwen erom bekend behaard en trots te zijn. Maar in werkelijkheid blijkt dit stereotype best gedateerd te zijn. De overgrote meerderheid van de Franse vrouwen onder de 65 jaar gaat namelijk haarvrij door het leven.

Dit harige stereotype is waarschijnlijk afkomstig uit de jaren veertig, toen het Amerikaanse leger aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk gestationeerd was.

Vandaag de dag kan elke Franse vrouw je echter wel zeggen dat de tijden veranderd zijn.

Ongeschoren en alternatief in Duitsland

In Duitsland is het populair om glad en haarvrij te zijn en de meeste Duitse vrouwen scheren hun benen, oksels en bikinilijn.

Vrouwen die dit niet doen worden al snel als ‘alternatief’ beschouwd. En voor veel van deze ongeschoren dames tellen hun harige lichaamsdelen als ware feministische statements.

‘Clean’ & kaal in Colombia

In Colombia is het gebruikelijk het lichaamshaar netjes bij te houden. Dat geldt voor iedereen.

Zowel man als vrouw scheren er bijvoorbeeld keurig de oksels. En al op jonge leeftijd leren de Colombianen hoe ze zich horen te ontharen.

Het ontharen beperkt zich trouwens niet tot de oksels. Het merendeel van de bevolking ontdoet ook de rest van het lichaam van haar, en dan zeker de schaamstreek.

Hip, hot & (ont)haart in Brazilië

Als we het over ontharen hebben en het woord “Brazilië” laten vallen, dan denk je zeker weten aan de Brazilian wax. Deze beroemde ontharingsmethode klinkt ondertussen niemand meer onbekend in de oren.

Waxen is een effectieve en efficiënte maar ook een ietwat pijnlijk en gevreesde manier om je van haar te ontdoen. Vaak wordt met een Brazilian wax al het haar verwijderd, al kun je in veel salons ook terecht voor hippe haarstijlen, inclusief knallende kleuren.

Wist je dat! De Brazilian wax werd uitgevonden in de Verenigde Staten en is eigenlijk helemaal niet zo populair in Brazilië zelf. Daar gaan ze namelijk meestal voor de zogezegde “landingsbaan”.

Harige oksels in China

In China zijn vrouwen pas redelijk recent begonnen met het scheren van hun oksels, nadat deze Westerse trend ook Azië bereikte.

Toch is scheren traditioneel gezien nog steeds een taboe. Verder speelt bijgeloof ook een rol. Want veel Chinezen geloven dat het wijzigen van je uiterlijk ongeluk brengt.

Veel Chinese vrouwen doen dan ook niet mee met de trend en laten trots hun okselhaar staan.

Geschoren benen en oksels in Japan

De meeste vrouwen in Japan laten hun bikini- en schaamstreek onaangeroerd. Wat ze wel scheren zijn hun benen en oksels.

Ook gezichtshaar zijn ze liever kwijt dan rijk en dit wordt vaak verwijderd door te scheren of te waxen.

Kale oksels maar volle wenkbrauwen in Turkije

Samen met andere landen die overwegend moslim zijn, moeten zowel mannen als vrouwen in Turkije hun okselhaar verwijderen. Dit is nodig om te voldoen aan de religieuze richtlijnen van de islamitische cultuur.

Maar terwijl okselhaar wordt verwijderd, mogen wenkbrauwen niet worden aangeraakt.

Het door Mohammed aanbevolen hygiënische regime verbiedt namelijk het plukken, epileren of harsen van wenkbrauwen voor zowel mannen als vrouwen.

Suikerhars in Egypte

Heb je al van het populaire ‘sugaring’ gehoord? Deze vorm van ontharen komt uit Egypte en wordt daar al eeuwen gebruikt door vrouwen.

Van suiker wordt er een pasta gemaakt, de zogenaamde suikerhars. De hars wordt op de huid gesmeerd, waarna deze er met een lap stof wordt afgetrokken. De suikerhars trekt haartjes mee, zonder zich te veel aan de huid te hechten.

Sugaring wordt hierdoor als minder pijnlijk ervaren dan waxen. Wist je trouwens dat je suikerhars ook heel eenvoudig zelf thuis kunt maken?

Wist je dat! Zelfs de Oude Egyptenaren waxten al hun haren. Hiervoor gebruikten ze een mengsel op basis van honing en olie of bijenwas. Een beetje zoals de sugarwax dus.

Feministen wereldwijd

Hot, hip en harig? Dat leek voor lange tijd niet samen te gaan, maar het tij is aan het keren. Haar hoort bij ons lichaam en het zit er niet voor niets. Haar beschermt ons.

Veel feministen zien ontharen als een trend; een beauty-standaard die de vrouw is opgelegd.

Steeds vaker kiezen vrouwen ervoor om hun haar te laten staan, om een statement te maken of gewoon omdat zij scheren onnodig vinden en een full bush best weten te appreciëren.

Elke vrouw is uniek en afhankelijk van je agenda, portemonnee en pijngrens is er een ontharingsmethode die perfect bij jou past.

Het vinden ervan vraagt echter soms wat werk, moeite en tijd. Hier helpen we je graag bij verder!

Zo vinden we samen de methode die jou op het lijf geschreven staat en je Mooi, Zeker, Jezelf laat voelen.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!