Make-up zonder troep: hier kun je op letten

We willen graag het beste voor onszelf en ons lichaam. Daarom is het verstandig om kritisch te kijken naar de producten die je gebruikt voor de verzorging van je huid, maar ook welke make-up je gebruikt.

Want, ook al gaat het ongemerkt, we krijgen in ons leven heel wat make-up binnen.

Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een vrouw in haar leven gemiddeld tussen de 500 en 1500 gram lippenstift binnenkrijgt.

Dat is schrikken, of niet? Ik schrok er flink van.

Het maakt me ervan bewust hoe belangrijk het is om make-up zonder schadelijke stoffen te kopen.

Welke schadelijke stoffen zitten er in make-up?
Een make-up product kan verschillende schadelijke stoffen bevatten.

Zo kan er lood in je lippenstift zitten, cadmium in je eyeliner en concealer, nikkel in poeder en rouge, beryllium in je bronzer en oogschaduw en arsenicum in je foundation en mascara.

Nu herken je de namen van deze stoffen misschien niet direct, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van wat deze stoffen gemeen hebben: ze zijn schadelijk voor het menselijk lichaam.

Hoe weet ik of mijn make up geen troep bevat?

Het lastigste is dat de hierboven schadelijke stoffen niet worden vermeld op het ingrediënten label van make-up.

Je kunt dus ongemerkt, ook als je biologische producten koopt, een product kopen dat schadelijke stoffen bevat.

Het is helaas ook zo dat vrijwel alle make-up producten deze stoffen bevatten.

Er is echter wel een groot verschil in de hoeveelheid. Er is echter nog geen veilige bovengrens vastgesteld waaraan je kunt zien of een product 100% veilig te gebruiken is.

Ok, en nu?

Hoeveel lood een lippenstift exact bevat is enkel vast te stellen door middel van onderzoek. Dit geldt ook voor de andere genoemde schadelijke stoffen.

Uiteraard kun je dit onderzoek niet zelf uitvoeren, maar je kunt wel extra onderzoek naar loodvrije lippenstift doen. Bijvoorbeeld online.

Of je kunt zelf informeren bij je favoriete lipstick merk en vragen hoeveel lood je lipstick nu echt bevat.

Let ook op schadelijke ingrediënten

In tegenstelling tot schadelijke stoffen staan schadelijke ingrediënten wel degelijk vermeld op het ingrediënten label van cosmetica.

De consumentenbond heeft een mooi overzicht gemaakt van ingrediënten in cosmetische producten die je kunt raadplegen. Belangrijk om in gedachten te houden is dat:

Een product dat een schadelijk ingrediënt bevat kan alsnog een veilig te gebruiken product zijn.
Iedere huid reageert anders op (schadelijke) ingrediënten in make-up en verzorgingsproducten. De ene huid is gevoeliger dan de ander.

Vermijd deze 10 ingrediënten in cosmetische producten

Desondanks is de Consumentenbond van mening dat er 10 ingrediënten zijn nooit in cosmetische producten thuishoren. Je kunt de labels van je make-up controleren op de volgende ingrediënten:

Bronopol, Butylphenyl methylpropional (BMHCA), EDC’s / hormoonverstoorders zoals Butylhydroxyanisole BHA, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde (HICC), Methylisothiazolinone (MI of MIT), Parabenen, Petrolatum en Triethanolamine

Zorg altijd goed voor je (gevoelige) gezichtshuid

De huid van je gezicht is vaak gevoeliger dan de rest van ons lichaam.

Vooral de huid rond de ogen en de lippen.

Ook als je bijvoorbeeld je bovenlip scheert of waxt is je huid extra gevoelig en is het dus ontzettend belangrijk om make-up zonder troep en de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Hiermee verklein je de kans op een (allergische) reactie enorm (zoals roodheid, jeuk en uitslag) en voorkom je dat schadelijke stoffen je lichaam binnendringen.

Alle YIONN producten zijn vrij van parabenen, bevatten geen onnodige toevoegingen en zijn geschikt voor de normale en de gevoelige huid.

Zo hebben we een geweldige scrub en peeling in 1 en een aftershave balsem voor vrouwen ontwikkeld. Perfect voor wanneer je je huid van je gezicht wilt verzorgen voor het slapengaan en na het scheren.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!