Ingegroeide haartjes: 5 beweringen die absoluut niet waar zijn

Er zijn heel wat onwaarheden online te vinden over ingegroeide haartjes. Tijd om een expert te raadplegen die weet waar ze over spreekt. Wat denk jij te weten over ingegroeide haartjes? Bekijk onderstaande beweringen en laat me weten hoeveel van de 5 beweringen jij voor waar aannam.

Ingegroeide haartjes: 5 beweringen die absoluut niet waar zijn

1. Alleen mensen met krul- of kroeshaar hebben last van ingegroeide haartjes

Helaas, niet waar. Iedereen kan last hebben van ingegroeide haartjes. Zowel mannen als vrouwen. Zowel mensen met krul- of kroeshaar en mensen met stijl haar.

Als je je bedenkt hoe een ingegroeide haar ontstaat (namelijk doordat een afgeschoren of nieuwe haar te vroeg in de haarschacht buigt tijdens het groeien) is het eigenlijk ook logisch dat dit bij iedereen voor kan komen. Wel is het zo als je gezegend bent met een mooie bos krullen je meer kans hebt op ingegroeide haartjes, omdat je haar van nature krult.

2. Ingegroeide haartjes ontstaan door slechte persoonlijke hygiëne

Een ingegroeide haar, zeker wanneer de huid ontstoken raakt, ziet er ietwat onfris uit. Mooi is het in ieder geval niet en daarom leg je waarschijnlijk al snel de link met een slechte persoonlijke hygiëne.

Maar, ook hier geldt: het kan iedereen overkomen. Of je nu dagelijks of om de zoveel dagen doucht of een bad neemt.Onze poriën raken door verschillende oorzaken verstopt, zoals een ophoping van dode huidcellen, zweet of talg, en dit vergroot de kans dat een haartje ‘verkeerd’ terug groeit.

De uitgang wordt als het ware geblokkeerd waardoor het haartje vast komt te zitten onder de huid. Goede hygiëne kan dus wel helpen om ingegroeide haartjes te voorkomen, maar helemaal voorkomen is helaas niet haalbaar. Ook niet als je je dagelijks wast.

3. Zo vaak mogelijk scrubben voorkomt ingegroeide haren

“Als een verstopte porie de oorzaak is van ingegroeide haartjes dan helpt dagelijks scrubben vast om ze voorkomen”. Helaas, het klinkt logisch, maar ook deze bewering is onjuist. Tot op zekere hoogte helpt scrubben bij het voorkomen van ingegroeide haartjes. Met scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen die op je huid liggen.

Maar, wanneer je te vaak scrubt dwing je je huid om zich extra snel te vernieuwen. En des te meer huid, des te meer dode huidcellen. Uiteindelijk vergroot je de kans op de ingegroeide haartjes alleen maar met dagelijks scrubben.De oplossing ligt in een goede balans.

Wil je je huid en poriën reinigen scrub dan twee of maximaal drie keer per week en gebruik een scrub op biologische basis. Hiermee blijft je huid goed in balans en voelt heerlijk zacht en schoon aan.

4. Ingegroeide haren zijn gevaarlijk

Ingegroeide haartjes zijn pijnlijk, vervelend en lelijk, maar gevaarlijk zijn ze niet. Wel is het belangrijk dat wanneer er een ontsteking is ontstaan je deze met rust laat. Door met je handen en nagels aan de ontsteking te zitten heb je kans dat bacteriën binnendringen en een huidinfectie veroorzaken.

Wil je de haar verwijderen, omdat de ontsteking niet verdwijnt dan kun je de hulp inschakelen van een schoonheidsspecialist. Deze kan de haar vakkundig verwijderen waardoor de ontsteking snel minder wordt.

5. Alleen mensen die ontharen hebben last van ingegroeide haartjes

Het is absoluut waar dat de kans op ingegroeide haartjes toeneemt wanneer je regelmatig scheert, waxt, chemisch onthaart of epileert. Verwijderde haren groeien nu eenmaal op een gegeven moment weer terug. Dit is een natuurlijk proces en gebeurd ook wanneer je (een tijdje) niet onthaart. Alle haren laten na verloop van tijd namelijk een keer los. Op dezelfde plek groeit een nieuwe haar en ook dan kan er een ingegroeide haar ontstaan. Ook deze bewering is dus niet waar.

Ingegroeide haartjes verwijderen

Als ingegroeide haartjes er eenmaal zitten wil je er het liefst zo snel mogelijk van af. Als er geen sprake is van een ontsteking dan kun je de haar het best laten zitten en je huid goed verzorgen. Hydrateer je huid goed met een voedende crème en scrub 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen. Zo houd je je huidconditie optimaal.

Heb je wel last van een flinke ontsteking? Neem dan contact op met een schoonheidsspecialiste of huidspecialist. Om een infectie of littekens te voorkomen raad ik je aan om niet zelf te proberen de ingegroeide haar te verwijderen.

Zo kun je ingegroeide haren voorkomen

Als haartjes eenmaal ingegroeid zijn is er dus niet heel veel, behalve je huid goed verzorgen, wat je kunt doen. Wel kun je ingegroeide haartjes in de toekomst helpen voorkomen.

Ik geef je 5 belangrijke tips:

  • Als je scheert, scheer dan altijd met de richting van je haargroei mee. Tegen de haargroeirichting in scheren kan de groeirichting van de haar veranderen wat de kans op ingroei vergroot.
  • Gebruik een schoon, veilig en scherp scheermes waarmee je dicht op de huid kunt scheren.
  • Scrub regelmatig en maximaal drie keer per week om dode huidcellen en ander vuil te verwijderen en je poriën open te houden. Haartjes hebben hierdoor meer ruimte om netjes naar buiten te groeien.
  • Draag geen strakke kleding of strak zittend ondergoed. Dit kan de groeirichting van haartjes beïnvloeden.
  • Reinig en verzorg je huid met een milde lotion zoals de YIONN Raka lotion die dankzij de licht peelende werking effectief dode huidcellen verwijdert en de huid tegelijkertijd verzorgt dankzij de toevoeging van glycolic en rozenwater.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!