Het ultieme scheerritueel voor vrouwen: 6 simpele stappen

Of je nu dagelijks, wekelijks of maandelijks scheert, een goed scheerritueel is belangrijk. Waarom vraag je je af? Omdat scheren best een aanslag is op je huid.

Tijdens het scheren krijgt je huid het flink te verduren. Wanneer je het scheren niet serieus neemt, of belangrijke stappen overslaat, ontstaat er scheerirritatie zoals jeuk en rode bultjes. Geen nood. Dit betekent niet dat je beter helemaal niet kunt scheren. Het betekent wel dat je het goed moet aanpakken.

Daarom deel ik het ultieme scheerritueel voor vrouwen met je. Volg onderstaande 6 stappen en je kunt genieten van een zachte, gezond uitziende, geschoren huid. De stappen gelden voor zowel het scheren van je benen als oksels en bikinilijn.

Het ultieme scheerritueel voor vrouwen: 6 simpele stappen

1. Voeden

Voordat je überhaupt aan scheren moet denken is het belangrijk om je huid regelmatig te voeden. Dagelijks of een aantal keer per week smeren met een voedende bodycrème of body cream helpt je hierbij.

Kies altijd voor een parfumvrije crème die je huid hydrateert en herstelt. De bodycrème gebruik je het liefst na een (warme) douche, omdat dan je huid hydratatie extra goed kan gebruiken.

2. Scrubben

Net als voeden is het ook belangrijk om met regelmaat je huid te scrubben. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en verbeter je de conditie van je huid. Bovendien bevorder je de bloedcirculatie en celvernieuwing. Het resultaat is een gezond uitziende stevige, gladde, zachte huid.

Als je een gevoelige huid hebt of je oksels en bikinilijn wilt scrubben kun je het beste voor een scrub met een fijne korrel kiezen. Je benen kunnen wel wat meer hebben, maar overdrijf het niet. Laat vooral de scrub of de scrubhandschoen het werk doen, je hoeft niet zelf hard te drukken of boenen voor een goed resultaat.

3. Beschermen

Voordat je kunt gaan scheren volgt nog één stap: het beschermen van je huid. Voordat je je scheermes oppakt smeer je je huid in met een transparante scheercrème.

Deze voedt je huid en vormt tegelijkertijd een beschermlaag tijdens het scheren. Zorg er wel voor dat je crème gebruikt die transparant is, zodat je goed kunt zien waar je precies scheert.

4. Scheren

Yes, het scheren kan beginnen.

Voor een goed resultaat met minimale kans op irritatie scheer je met een single-blade scheermes en scheer je enkel met de haarrichting mee. Na het scheren spoel je je huid af met water (om de achtergebleven haartjes en scheercrème af te spoelen).

5. Verzorgen

Na het scheren verzorg je je huid met een passende aftershave crème of lotion. Dit kalmeert je huid en ondersteunt het herstel. Pas op voor crèmes die parfum of alcohol bevatten. Die wil je absoluut vermijden, want ze zullen niet alleen prikken, maar ook voor flink wat irritatie zorgen. Kies liever voor een aftershave met voedende en kalmerende ingrediënten zoals kamille en aloë vera.

6. Onderhouden

De laatste, en misschien wel belangrijkste, stap is het onderhouden van je huid. Hiermee houdt je je huid in topconditie en goed bestand tegen (dagelijks) scheren.

Door je huid dagelijks aandacht te geven maak je het verschil. Ik adviseer je om hiervoor een product te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld tegen jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes. Dat is een investering, maar eentje die het ab-so-luut waard is.

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beautytips? Meld je aan voor de YIONN nieuwsbrief en volg ons op Facebook en/of Instagram. Let’s stay in touch!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!