Ga voor goud: een 5-staps scheerroutine voor wie wil scheren zonder irritatie

Scheren, het lijkt zo’n simpele klus. Je hebt alleen een scheermes en een scheercrème nodig, toch? Als je na het scheren vaak last hebt van jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes en ontstekingen dan weet je dat het niet zo simpel is. Het scheren zelf is dan misschien eenvoudig, maar je huid is er helaas allesbehalve blij mee.

Het goede nieuws is dat er niks mis is met jouw huid. Deze heeft simpelweg wat meer aandacht nodig voor, tijdens en na het scheren. Met behulp van een simpele scheerroutine – die je opneemt in je dagelijkse verzorging – kun je voorgoed afscheid nemen van scheerirritatie.

Hoe je dat precies doet, leg ik je graag uit.

Ga voor goud: een 5-staps scheerroutine voor wie wil scheren zonder irritatie

In 5 stappen – zonder risico – naar een huid zonder scheerirritatie

De volledige YIONN scheerroutine bestaat uit 5 stappen: reinigen, beschermen, scheren, kalmeren en voorkomen.

Volg deze stappen trouw en je huid zal binnen no-time verlost zijn van scheerirritatie. De scheerroutine uitproberen is geheel risicoloos, want voor alle YIONN producten geldt: binnen 30 dagen geen resultaat? Dan ontvang je – dankzij onze Niet Goed Geld Terug garantie – zonder gedoe je geld terug.

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkelt. Zo kun je bij ons eenvoudig en snel – we bezorgen binnen 1-3 werkdagen – al je benodigdheden en verzorgingsproducten voor probleemloos scheren aanschaffen.

ylonn Kjarr

Stap 1: Reinig je huid met een natuurlijke scrub

Voordat je je scheermes pakt is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Door middel van scrubben verwijder je dode huidcellen, vuil en bacteriën. Door deze eerst te verwijderen verklein je de kans dat ongewenste indringers je huid binnendringen na het scheren. Want, door te scheren maak je minuscule wondjes in je huid. En ook al zijn ze klein, de kans bestaat dat dode huidcellen, achtergebleven vuil of bacteriën voor irritatie of een ontsteking zorgen.

→ Voor een effectieve scrubbeurt heeft YIONN een natuurlijke 2-in-1 scrub en peeling ontwikkelt: KJARR. De scrub is plasticvrij, vegan-friendly en heeft – dankzij de basis van sheaboter – een heerlijk volle, zachte structuur. Shop KJARR hier.

ylonn creamshave

Stap 2: Bescherm met een transparante scheercrème

Na het scrubben is je huid ready voor het scheren. Tijdens het scheren is het echter wel noodzakelijk om je huid te beschermen. Dit doe je door middel van een scheercrème. Door een scheercrème te gebruiken leg je een dun beschermlaagje op je huid. Dit voorkomt wondjes en bovendien wordt je huid gevoed tijdens het scheren. Zorg er altijd voor dat je scheercrème transparant is. Zo kun je goed zien wat je doet en voorkom je vervelende snijwondjes.

→ Voor tijdens het scheren heeft YIONN een lijn hypo-allergene scheercrèmes ontwikkelt: de YIONN cream shaves. De scheercremes zijn transparant, zeepvrij en verkrijgbaar in verschillende geurvarianten. Shop onze cream shaves hier.

ylonn singleblade

Stap 3: Scheer met een single-blade scheermes

Als je scheren serieus wilt aanpakken is het noodzakelijk om afscheid te nemen van plastic wegwerpmesjes. Door over te stappen op een single-blade scheermes ben je niet alleen duurzaam bezig, je doet er ook je huid een groot plezier mee. De mesjes van een single-blade scheermes zijn vervangbaar en dus kun je kiezen voor mesjes die qua scherpte afgestemd zijn op jouw zachte vrouwenhuid.

Een single-blade scheermes scheert bovendien dichter op je huid waardoor haartjes zonder problemen worden geschoren, zonder de haar te beschadigen of scheuren. Dit voorkomt ingegroeide haartjes.

→ Je hoeft slechts eenmalig te investeren in een single-blade scheermes, want je hoeft alleen het scheerblad na verloop van tijd te vervangen. Je shopt jouw duurzame single-blade scheermes hier.

ylonn singleblade

Stap 4: Kalmeer je huid na het scheren met een aftershave balsem

Ook na het scheren heeft je huid extra aandacht nodig om scheerirritatie te voorkomen. Je verzorgt je huid na het scheren met een aftershave balsem. Deze bevat ingrediënten die je huid helpen herstellen en jeuk, een rode huid en een brandend gevoel voorkomen. Ook hydrateert een goede aftershave balsem je huid, zodat deze beter in staat is om te herstellen na een scheerbeurt.

Zorg ervoor dat je aftershave balsem geen parfum bevat om een allergische reactie te voorkomen. Je huid is na het scheren extra gevoelig voor onnodige toevoegingen in verzorgingsproducten zoals parfum en kleurstoffen.

→ Voor het verzorgen van je huid na het scheren heeft YIONN een aftershave balsem ontwikkelt die is afgestemd op de gevoelige, vrouwenhuid: NÁINN. De balsem bevat vitamine E, muntolie en aloë vera én is geheel parfumvrij. Shop NÁINN hier.

ylonn raka

Stap 5: Voorkom irritatie en verzorg je huid met een after care lotion

Niet alleen voor en na een scheerbeurt heeft je huid extra aandacht nodig als je probleemloos wilt kunnen scheren. Ook in je dagelijkse verzorging vraagt je huid om verzorging. Dit doe je met behulp van een aftercare lotion.

Een aftercare lotion heeft verschillende functies. Zo worden dagelijks dode huidcellen effectief verwijderd, zodat haartjes na het scheren zonder blokkades weer uit je huid kunnen groeien. Hiermee voorkom je ingegroeide haartjes. Ook heeft een aftercare lotion een jeukstillende werking en egaliseert het de huid (waardoor rode bultjes verdwijnen).

→ YIONN heeft een unieke aftercare lotion op basis van rozenwater ontwikkeld die na 3 weken dagelijks gebruik naar behoefte kan worden gebruikt: RAKA. De lotion is verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals wilgenbast en kamferolie die de huid helpen herstellen. Shop RAKA hier.

P.S.: Heb je naast scheerirritatie ook last van huidverkleuringen? Dan kun je ook de aftercare lotion RÓA gebruiken. Deze natuurlijke aftercare lotion bevat moerbei wat helpt lichte, bestaande verkleuringen te verminderen en nieuwe verkleuringen te voorkomen.

ylonn gold set

Shop alles wat je nodig hebt in één voordelige Gold set

Is het tijd om jouw scheerroutine van een flinke upgrade te voorzien? Dan heb ik goed nieuws voor je. De YIONN scrub, scheercrème, aftershave balsem en aftercare lotion zijn als één voordelige Gold set beschikbaar.

Deze set bevat daarnaast ook een metalen single-blade scheermes. Met deze set weet je zeker dat je alles in huis hebt om voor eens en altijd af te rekenen met scheerirritatie. Plus, je bent voordeliger uit dan wanneer je de producten afzonderlijk van elkaar koopt. Dubbel voordeel dus.

→ De YIONN Gold set – met alles wat je nodig hebt voor een optimale scheerroutine – shop je hier.

Ontvang je graag nog meer nuttige en interessante beauty tips? Volg YIONN op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief. Let’s stay in touch.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!