Armen ontharen: hoe pak je het aan?

Wil jij (naast het ontharen van je benen, oksels, bikinilijn en gezicht) ook graag je armen ontharen?

Je kunt het op verschillende manieren aanpakken.

Welke methode je kiest is afhankelijk van je budget, hoe vaak je je armen wilt ontharen en of je zelf je armen wilt ontharen of graag een salon bezoekt.

Methodes voor het ontharen van je armen
Ik deel graag 4 onthaarmethodes met je die geschikt zijn voor het ontharen van je armen.

Hier zijn ze.

1. Scheren

Scheren is een populaire ontharingsmethode onder vrouwen. Het is makkelijk, snel en betaalbaar. Net als je benen kun je ook je armen ontharen met een scheermes. Kies dan voor een single-blade scheermes.

Deze raakt minder snel verstopt en is makkelijker schoon te maken dan een (wegwerp) multi-blade mesje. Om wondjes te voorkomen en je huid te beschermen tijdens het scheren raad ik je bovendien aan om een transparante scheercrème te gebruiken.

4. Permanent ontharen

Een andere methode voor het ontharen van je armen is permanent ontharen. Deze methode doet precies wat de naam doet vermoeden: je haar permanent verwijderen.

Dit gebeurd met behulp van een laserapparaat dat door middel van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt en vernietigd. Het resultaat is geen terugkerende haargroei. De methode is vrijwel pijnloos en de kans op irritatie is klein.

Het nadeel is dat het een dure behandeling is waarvoor je meerdere keren een gespecialiseerde salon moet bezoeken.

Irritatie na het ontharen

Een ongewenst effect van de meeste ontharingsmethodes is huidirritatie. Je kunt last hebben van jeuk, rode bultjes, een branderig gevoel, ingegroeide haartjes en ontstekingen.

Je huid kan verschillend reageren per ontharingsmethode dus verschillende manieren van ontharen uitproberen is aan te raden. Huidirritatie als gevolg van ontharen is overigens een normale reactie van je huid.

Iedere vrouw heeft hier – in meer of mindere mate – last van. Gelukkig valt er wel wat aan te doen – met behulp van de juiste verzorging.

Je armen verzorgen voor en na het ontharen

Een schone, gezonde, gevoede huid reageert beter op ontharen. Daarom is het verstandig om voorafgaand aan het ontharen, of je nu voor scheren of een andere methode kiest, de huid goed te reinigen.

Een goede manier is scrubben. Je verwijdert hiermee vuil en dode huidcellen en voorkomt dat ongewenste indringers zoals bacteriën je huid binnendringen.

Na het ontharen van je armen raad ik je aan om een verzorgende en voedende crème – zoals de YIONN Nainn lotion met vitamine E, muntolie, aloë vera en kamille – te gebruiken. Hiermee kalmeer je je huid en voedt je deze intensief.

Een routine ontwikkelen die bij je past

Als het op persoonlijke verzorging aankomt heeft iedereen zo zijn eigen routine. Van tandenpoetsen tot aan een bezoek aan de beauty salon. We het geven het vorm op onze eigen manier, maar we willen allemaal het beste voor onszelf en ons lichaam.

Er zijn een aantal stappen die je kunt opnemen in je verzorgingsritueel die bijdragen aan probleemloos ontharen. Het voeden, scrubben, verzorgen en onderhouden van je huid zijn hierbij een must.

Naast de algemene verzorgingsproducten die je al in huis hebt raad ik je aan om een lotion te gaan gebruiken die speciaal is ontwikkelt voor vrouwen die regelmatig ontharen: de YIONN Raka lotion.

Deze lotion gebruik je de eerste drie weken dagelijks en daarna bouw je af naar een aantal keer per week (afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft). Deze lotion is speciaal ontwikkeld voor het voorkomen van jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes.

Verder lezen over ontharingsroutines?

Over hoe je een ontharingsroutine die bij je past ontwikkelt heb ik al heel wat geschreven.

Lees bijvoorbeeld ook eens:

Het ultieme scheerritueel voor vrouwen: 6 simpele stappen
Must read: dit is mijn succesvolle scheerroutine
YIONN Raka toevoegen aan jouw scheerritueel

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!