7 tips voor wie wil scheren met super zachte benen als resultaat

Heb jij net als ik een haat-liefde verhouding met scheren? Geschoren benen zijn voor mij bijvoorbeeld echt een must op een date-avond. Zelfs nu we onze romantische avondjes niet meer altijd buiten de deur kunnen doorbrengen. Of wanneer de haartjes na een periode van niet scheren beginnen te prikken dan haal ik graag mijn YIONN scheermes tevoorschijn.

Maar, ondanks dat ik graag scheer heb ik er niet altijd zin in. Zeker in het verleden liet ik me tegenhouden door het vooruitzicht van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haartjes. Daar zat ik natuurlijk niet op te wachten!

Om ervoor te zorgen dat je benen na het scheren super zacht aanvoelen en je meerdere dagen van het resultaat kunt genieten heb ik 7 tips voor je. Dit zijn ze.

7 tips voor wie wil scheren met super zachte benen als resultaat

1. Scrub je benen voordat je gaat scheren

Voordat je je scheermes pakt is het slim om eerst je huid te scrubben. Door eerst je benen te scrubben verwijder je namelijk alle dode huidcellen. Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren en geniet je langer van een zijdezacht resultaat.

Let bij het uitkiezen van een scrub op de grootte van de korrel. Grove korrels kunnen namelijk je huid beschadigen en irritatie veroorzaken. Kies dus liever voor een fijne (bijvoorkeur biologische) scrub zoals YIONN Kjarr. Deze zorgt voor een milde scrub-beurt zonder de huid te beschadigen en door zijn enzymatische werking dringt Kjarr door in de diepere huidlagen om ook daar de dode huidcellen te verwijderen.

2. Gebruik een passende beschermlaag

Als je gaat bakken doe je boter of olie in de pan. Als je gaat schoonmaken doe je allesreiniger in je water. Als je je hoofdharen wilt wassen gebruik je shampoo.

En als je je benen scheert? Dan gebruik je een scheercrème. Of toch niet? Veel vrouwen gebruiken regelmatig douchegel, scheerschuim van een mannelijke medebewoner of enkel water bij het scheren. Doe jij dit ook? Stop daar nu direct mee! Als je wilt genieten van zijdezachte benen dan scheer je met een scheercrème die je huid beschermt tegen je scherpe scheermes.

Kies bij voorkeur een ongeparfumeerde, transparante scheercrème en niet voor scheerschuim of scheergel. In scheerschuim zit namelijk lucht en dit zorgt ervoor dat de bescherming niet egaal is. Scheer je over een met lucht gevuld stukje raakt het mes alsnog je huid en heb je kans op wondjes. Een scheergel bevat daarentegen geen lucht, maar wel vaak een kleurtje. Door dit kleurtje kun je niet goed zien wat je doet. Je scheert als het ware op de gok en dus blijft de kans op wondjes bestaan.

Een transparante scheercrème zorgt ervoor dat je EN kunt zien wat je doet EN je huid volledig beschermt is tegen het scheermes. Bovendien blijft je huid met een scheercrème tijdens het scheren gehydrateerd en droogt deze niet uit. Hierdoor worden je haartjes zachter en zijn ze makkelijker af te scheren.

3. Wacht tot het einde van je douchebeurt met scheren

Er is nog een truc om je haartjes voor het scheren zachter te maken: heet water. Heet water, maar ook stoom, zorgt ervoor dat je haartjes zachter worden. Hierdoor kan je scheermes een stuk makkelijker je beenhaartjes afsnijden.

Om er zeker van te zijn dat je haartjes zachter zijn geworden door de warmte van het douchewater en de stoom kun je het beste scheren aan het einde van je douchebeurt (of bad uiteraard).

4. Scheer korte stukjes

Door in plaats van met lange halen te scheren kun je beter steeds korte stukjes scheren. Dit geeft water de kans om je geschoren haartjes weg te spoelen en zo raakt je scheermes niet verstopt. Je scheermes moet namelijk wel de kans krijgen om je huid te raken.

Een single blade scheermes zoals deze raakt overigens minder snel verstopt dan een multi-blade mes.

goed gereedschap

5. Gebruik goed gereedschap

Over gereedschap gesproken: het juiste scheermes is even belangrijk als de techniek die je gebruikt. Maar welk scheermes kies je dan? Er is immers een enorm assortiment aan scheermesjes voor vrouwen verkrijgbaar.

Het belangrijkste criteria die je in gedachten moet houden is het aantal mesjes. Hierbij geldt hoe minder, hoe beter. Bij multi-blade scheermesjes gaan bij iedere scheerbeweging drie, vier of soms wel vijf mesjes over je huid. Hoe meer mesjes, hoe meer kans op wondjes en irritatie.

Het beste scheermes is een single-blade scheermes waarbij slechts één beweging voldoende is om je haartjes af te scheren. Wil je graag een single-blade scheermes aanschaffen? Bekijk dan het duurzame YIONN single-blade scheermes. Verkrijgbaar in chrome en rosé gouden uitvoering.

6. Zorg voor een goede nazorg

Na het scheren zit het er nog niet helemaal op. Een goede nazorg is uitermate belangrijk als je wilt (blijven) genieten van zijdezachte benen. Verwen en bescherm je huid na het scheren met een heerlijke aftershave balsem. Een aftershave balsem kalmeert je huid en brengt verkoeling. Na gebruik voelt je geschoren huid weerbaar, glad en intensief gevoed aan.

7. Voorkom ingegroeide haartjes

Na het scheren en verzorgen van je benen komt er een moment waarop je beenhaartjes weer gaan groeien. Je voelt de welbekende ‘stoppels’. Dit is ook het moment waarop ingregroeide haartjes zichtbaar worden.

Als je haarwortelkanaal niet goed open is, door vuil of dode huidcellen, groeit de haar naar binnen in plaats van naar buiten. Het resultaat is een ontsteking en ingegroeide haar.

Ingegroeide haartjes kun je deels voorkomen door regelmatig te scrubben. Voor een effectieve behandeling raad ik ook het gebruik van YIONN Raka aan. Dit is een lotion die je dagelijks aanbrengt die er voor zorgt dat je haarwortel open en gezond blijft waardoor ingegroeide haartjes geen kans hebben.

Onze scheerproducten voor zijdezachte benen

Ik heb ondertussen al heel wat producten genoemd die je helpen bij het realiseren van zijdezachte benen. Om het je makkelijk te maken zet ik ze hieronder op een rij. Voor het scheren van je benen raad ik het gebruik van de volgende producten aan:

? Het speciale YIONN scheer pakket: dit pakket bestaat uit een single-blade scheermes, de YIONN scheercrème en aftershave balsem.

? YIONN Kjarr: een milde, biologische scrub op basis van shea butter die ingegroeide haartjes helpt voorkomen en je huid heerlijk zacht maakt dankzij de toevoeging van koolzaadolie.

? YIONN Raka: een lotion die je in het begin dagelijks gebruikt en je binnen 3 weken van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haartjes verlost.

Welk product ga jij bestellen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% extra korting op je hele bestelling.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!