Onthaar als een pro met deze scheertips

De zachtheid van je lakens tegen je benen wanneer je ‘s avonds in bed kruipt. De verfrissende waterstralen die langs je oksels naar beneden rollen. En dat aangenaam gevoel wanneer je in je panty glijdt.

Wat is het toch heerlijk, zo zacht en haarloos te zijn!

Helaas komt aan alles een einde.

Rode bultjes steken de kop op, ingegroeide haartjes vormen zich op de vreemdste plekken en je krijgt langzaamaan weer stoppeltjes.

Wil jij ook langer van je scheerbeurten genieten?

Pas dan de volgende tips toe!

Tips voor een superglad scheerresultaat

Voor het scheren

✔️ Scrub! (Maar met mate!)

Een scrub-beurt kan je huid veel goeds doen. Niets maakt je zo grondig schoon als een scrub en het is dé manier bij uitstek om dode huidcellen te verwijderen.

Het laat je toe je huid eens flink in de watten te leggen en het heeft een ongelooflijk ontspannende en verjongende werking. Tenminste, als je het op het juiste moment en op de juiste wijze doet.

Ga daarom zachtjes te werk, beperk het scrubben tot twee, maximaal drie keer per week en ga nooit net voor of na het ontharen exfoliëren.

Ga je net voor het scheren scrubben? Dan is je huid overgevoelig tijdens de scheerbeurt zelf. Doe je het net erna? Dan heb je meer kans op irritatie en wondjes. Laat dus altijd een dag tussen het scrubben en het scheren.

Tip! Geen zin om veel geld uit te geven aan een scrub (die in de meeste gevallen ook nog eens vol overbodige ingrediënten zit?) Maak dan je eigen scrub!

✔️ Knip, knip doet de schaar

Scheermesjes zijn ontworpen om korte haren te scheren en raken snel verstopt door lange haartjes. Heb je je al een tijdje niet geschoren? Knip dan vooraf je haartjes bij met een klein, scherp schaartje.

Eén centimeter is de perfecte lengte.

✔️ Ontsmet de huid

Reinig de huid goed voordat je begint met ontharen. Zo vermijd je ontstekingen, verwijder je dode huidcellen en voorkom je dat het scheermesje verstopt komt te zitten.

Tijdens het scheren

✔️ Gebruik kwalitatief materiaal

In Harry Potter’s magische wereld kiest de staf de tovenaar, maar in ons Dreuzellandje is het wel degelijk de tovenaar die zijn of haar scheerapparaat en gereedschap kiest.

Zorg er dus voor dat je de juiste keuze maakt. Want het gebruiken van het juiste gereedschap voorkomt veel complicaties!

Dat verroest mesje dat al een half jaar in de badkamer ligt? Weg ermee! Dat goedkoop scheerapparaatje dat je in de winkelrekken ziet hangen? Niet kopen!

Onthaarmateriaal van goede kwaliteit (zoals bijvoorbeeld het YIONN Single Blade scheermes) mag dan wel een tikkeltje duurder zijn, maar op termijn pluk je er zeker de vruchten van.

Botte of roestige scheermesjes, daarentegen, staan een goede scheerbeurt in de weg en horen maar op één plaats thuis: de vuilnisbak!

✔️ Scheer onder de douche

Scheren onder de douche heeft twee functies: het maakt de haren zachter en zorgt dat je huid minder wordt blootgesteld aan scheerproblemen.

Waarom? Wanneer haartjes in contact komen met water bindt de keratine in het haar zich aan het water en is er minder snijkracht nodig om ze af te scheren. Hierdoor beperk je de kans op wondjes en irritatie.

Hoelang moet je douchen? Vijf minuten. Dat is hoe lang je onder de douche hoort te staan voordat je begint met scheren. Zo geef je je follikels genoeg tijd om zich te openen en zijn je haartjes zacht, maar is je huid nog niet gerimpeld of opgezwollen.

Tip! Geen tijd om je te douchen? Maak dan een washandje of gastendoekje nat in warm water en leg het enkele minuten op de zone die je wilt scheren.

✔️ Ga niet te veel over hetzelfde stukje huid heen

Zelfs de meest ervaren scheerders onder ons missen af en toe wel eens een stukje huid. Is dit te veel om door de vingers te zien? Ga er dan gerust een tweede keer over. Zorg er echter voor dat je het hierbij laat! Meermaals over hetzelfde plekje scheren kan je huid irriteren.

✔️ Strak, strakker, strakst!

Door je huid tijdens het scheren wat strak te trekken met je vrije hand zijn de haartjes meer bereikbaar voor je scheermesje. Bovendien heb je zo ook minder kans op snijwondjes.

✔️ Scheercrème

Tijdens het scheren is een passende scheercrème (zoals onze YIONN scheercrème) geen overbodige luxe.

Het scheren gaat zachter, de kans op wondjes verkleint en je huid raakt minder geïrriteerd.

(En ja, er is echt wel een groot verschil tussen scheercrème en scheerschuim!)

Na het scheren

✔️ Sluit af met koud water

Scheren doe je met warm water, dat weet je al. Zo staan je poriën meer open en laten de haartjes zich makkelijker verwijderen.

Als je poriën openstaan betekent dit echter ook dat bacteriën sneller binnendringen en je meer vatbaar bent voor infecties. Die kleine gaatjes in je huid sluit je dus beter ook weer.

Hoe doe je dit? Simpel! Met koud water.

Tip! Is het eindigen van je douche met een plens koud water te intens voor je? Gebruik dan een koud washandje.

✔️ Dep voorzichtig de onthaarde lichaamsdelen droog

Na het ontharen is je huid al gevoelig genoeg. Het laatste wat je op dit moment wilt doen is deze nog verder irriteren.

Ga dan ook niet keihard lopen wrijven tijdens het afdrogen, maar dep liever zachtjes. Zo verklein je de kans op irritatie.

✔️ Desinfecteer de huid

Ook na het ontharen is het belangrijk dat je je huid goed ontsmet.

✔️ Ontsmetten van scheermesje

Niet alleen je huid maar ook je scheermesje moet je goed ontsmetten en netjes opbergen. En nee, de douche is geen goede opbergplaats.

Telkens je onder de douche staat zal het mesje namelijk nat worden en verder verslijten. Hygiënisch is het bovendien ook niet.

✔️ Hydrateer en verzorg de huid

Tijdens de meeste ontharingsbeurten verwijder je niet alleen haar, maar ook vocht. Hierdoor blijf je met een droge, strakke en geïrriteerde huid over. Vreselijk irritant.

Wat als ik je echter zeg dat er een product bestaat dat de onthaarde huid kalmeert, herstelt, ontsmet, zuivert, voedt, verzorgt, hydrateert, verzacht én verfrist?

YIONN Náinn heet het en het werd speciaal ontwikkeld voor vrouwen die hun onthaarde huid onmiddellijk willen kalmeren en de huidweerstand willen versterken. Het zorgt voor directe verkoeling na het ontharen en draagt rechtstreeks bij aan de verbetering van de huidconditie.

(Wil je graag meer info over de YIONN Náinn? Lees dan dit artikel waar we de werking van dit heerlijke product verder bespreken.)

Let op! Parfumrijke producten ruiken dan wel heerlijk, maar op je gevoelige geschoren huid zijn ze momenteel zeker niet welkom!

✔️ Let loose!

Strakke kleding direct na het ontharen zorgt voor een schurend effect met irritatie als (pijnlijk) gevolg. Eventjes de hippie in je naar boven laten komen en een loszittende broek dragen, is de oplossing.

Ook synthetische en wollen kleding draag je nu beter niet. Door je huid te laten ademen verminder je bovendien ook de kans op ingegroeide haren.

✔️ Draag het juiste ondergoed

Die kanten string is echt ongelooflijk sexy, maar helaas niet zo lief voor een pas geschoren huid. Laat hem dus in de kast liggen en draag liever katoenen lingerie. Pas verder ook op met ondergoed met een te strakke elastiek. Dit laat de huid niet ademen en leidt tot ingegroeide haartjes.

✔️ Eventjes niet zwemmen

Na het ontharen is je huid erg gevoelig voor infecties. Je kunt dus beter een dagje wachten met zwemmen. Of dit nu in een publiek zwembad is of aan zee. Een publiek zwembad zit vol met chloor.Hier reageert een pas onthaarde huid niet al te best op. Zeewater daarentegen is zoutig en ongelooflijk pijnlijk. Het spreekwoord “zout in de wonde strooien” bestaat niet voor niets!

✔️ Lekker luieren

Sorry sportliefhebbers, maar je zult het eventjes rustig aan moeten doen. Tijdens het sporten ga je namelijk zweten en in zweet zitten bacteriën die je pas onthaarde huid irriteren.

Zo, hopelijk kun jij met deze tips de komende feestperiode extra lang genieten van een stel gladde benen. (Want ja, ook al draag je de perfecte panty, die mooie benen van je zien we echt wel.)

Blijf je graag nog meer interessante beautytips of nieuws omtrent de YIONN huidverzorgingsproducten ontvangen? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en Instagram & Let’s stay in touch!

Kende jij deze tips al? En pas je ze ook daadwerkelijk elke scheerbeurt toe? Of misschien heb jij nog wel een slimme tip om scheren nog beter te laten verlopen? Laat het ons weten in de comments.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!