Zin én Onzin van dag- en nachtcrème

Jaarlijks smeren we in Nederland ongeveer vijfhonderd miljoen euro op onze huid. Dat is niet niets!

Natuurlijk is dit best makkelijk te verklaren: niemand wil er oud uitzien. Uitdroging, rimpels of tekens van veroudering.We vermijden het als de pest!

Nee, geef ons maar liever een stralende jonge huid, zonder puistjes of mee-eters.En wat een geluk! Want alle zalfjes die we in de winkelrekken vinden beloven net hetzelfde.

Of ze die beloftes ook nakomen is een andere vraag… Lees dus snel verder en ontdek de zin en onzin over crèmes!

Zin én Onzin van dag- en nachtcrème

Is al dat smeren daadwerkelijk goed voor de huid?

Een goede crème kan wonderen doen voor de huid. Droge huidschilfertjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je ziet er meteen stukken gezonder uit.

Maar het gebruiken van crèmes kan ook zijn nadelen hebben. Zeker als je het verkeerd doet.

Vermijd deze smeerfoutjes

? Te laat beginnen smeren

Vroeg begonnen is half gewonnen! Wil je rimpeltjes zo lang mogelijk vermijden? Dan is het beter om op vroege leeftijd hydraterende crèmes in je beauty-routine te introduceren.

Net zoals je lievelings YIONN producten, werken crèmes namelijk preventief. Pas beginnen smeren wanneer je al de eerste kraaienpootjes ziet heeft dan ook weinig zin. Verder is het ook belangrijk om dit op regelmatige basis te doen. En ja, deze regel geldt ook voor onze YIONN producten.

? Te veel smeren

Een extra laagje smeersel aanbrengen zal ervoor zorgen dat je huid nog beter gevoed zal zijn, niet? Nou, niet echt. Je huid kan zo’n overdreven dikke laag namelijk niet opnemen.

Zonde voor je portemonnee is het zeker maar in het slechtste geval kan een overvloed aan crème er zelfs voor zorgen dat je poriën verstopt en geïrriteerd raken. Niet doen dus!

Verwijderde haartjes groeien immers (helaas) niet allemaal even snel terug. Hierdoor ligt de kans op nare ongemakken zoals ingegroeide haartjes en rode bultjes dagelijks op de loer. Blijven smeren dus!

? Verkeerde smeertechniek

“Hoe kun je in hemelsnaam crème verkeerd aanbrengen?”, vraag je je misschien af. Simpel: door je vinger te gebruiken. Ik geef het eerlijk toe, ook ik heb deze fout heel lang gemaakt. Helaas kun je door met je vinger in je potje zalf te zitten vervelende huidproblemen krijgen.

Telkens wanneer je jouw vinger in het potje dopt, komen er immers bacteriën in de crème terecht. Deze bacteriën kunnen vervolgens puistjes en rode vlekjes veroorzaken.En dat is toch net wat je wilt vermijden door het gebruiken van crèmes?

Hoe moet het dan wel? Je kan nog steeds met een gerust hart de crème op je gezicht aanbrengen maar gebruik vanaf nu liever een schone lepel of een proper spateltje om het goedje uit de pot te halen. Tip: de nadruk ligt hem hier op “schoon” en “proper”!

Soorten crèmes

Hoe duurder, hoe beter?Goedkoop is duurkoop zegt men vaak. Maar klopt dit wel?Niet altijd, als we de Nederlandse consumentenbond Test-Aankoop mogen geloven.

Bij een recente studie kwam de allergoedkoopste zalf namelijk als ultieme crème de la crème uit de bus.De verliezer? Een duur smeerseltje van maar liefst € 265!

Maar waarom zijn bepaalde producten dan zo duur?Het antwoord is best eenvoudig: de verpakking, marketing en distributiekosten kunnen er allemaal voor zorgen dat het prijskaartje flink de hoogte in gaat.

Bevat een product echter hightech ingrediënten of gepatenteerde formules? Dan is dat hoge prijskaartje al wat meer verantwoord.

Tip! Lever steeds het nodige opzoekwerk voordat je jouw zuurverdiende geld uitgeeft aan een luxueus brouwsel! Want de inhoud is niet altijd beter.

Dagcrème versus nachtcrème: is er een verschil?

Tijdens de nacht heeft je huid het goed. Ze wordt niet meer aangevallen door de zon en kan eindelijk wat rusten. Of beter gezegd: de beschermmodus kan uit.

Je kunt je waarschijnlijk dus wel voorstellen dat je huid overdag een heel ander product nodig heeft dan ‘s nachts.

Wat is het nut van een dagcrème?

Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Zon, wind en zelfs make up zijn allemaal boosdoeners die je huid danig op de proef stellen. Dag Crèmepjes zijn daarom eerder beschermend en bevatten vaak een UV-filter om je te hoeden voor de zon.Verder bevatten ze ook bepaalde bestanddelen die ervoor zorgen dat zo weinig mogelijk vocht uit je huid verdwijnt.

Wat is het nut van een nachtcrème?

Net zoals je lichaam tijdens de nacht haar rust nodig heeft, heeft ook je huid nood aan kalmte.Bescherming heeft je huid ‘s nachts niet nodig. Nee, herstellen en bijkomen is wat ze op dit moment wil doen.

Nachtcrèmes dienen dan ook eerder om te voeden, te herstellen en om vocht in te brengen en zijn vaak dikker en romiger van structuur.

Voldoende bescherming met een SPF dagcrème?

Een dagcrème met SPF biedt je huid bescherming tegen de schadelijke straling van de zon.Hierdoor zal je huid er langer jong uit zien. Toch is dit tijdens de zomermaanden vaak onvoldoende. In de blakende zon heb je namelijk een hogere bescherming nodig.

Gebruik daarom naast je SPF dagcrème ook altijd een zonnecrème!

Blijf je graag nog meer interessante beauty tips ontvangen? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch! Wat vond jij van dit blog? Gebruik jij ook iedere dag een dag- en of nachtcrème? En vanaf wanneer ben jij dit gaan gebruiken? Laat het ons weten!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!