Kamfer: dat wil ik!

Ben je reeds de trotse eigenaar van YIONN RAKA? Dan doet het woordje “kamfer” waarschijnlijk wel een (vaag) belletje rinkelen.

Dit wonder ingrediënt is immers verantwoordelijk voor de herstellende, kalmerende en pijnstillende werking van dit zachte product.

Maar wat is kamfer nu eigenlijk en waarom vindt je het tegenwoordig in steeds meer beautyproducten terug?

Eerst een biologieles. Want om te weten wat het doet is het belangrijk om eerst te weten waar het vandaan komt en wat het is.

Wat is kamfer?

Cinnamomum camphora. Dat is waaraan we dit wonder ingrediënt te danken hebben.

“Cinnamom wat?”, vraag je je misschien af.

Geen paniek! De cinnamomum camphora heeft nog twee andere namen die wat makkelijker over de tong rollen. Namelijk de kamferboom of kamferlaurier. Zowel het hout en bladeren van de kamferboom zitten propvol oliën. Deze worden door opname van zuurstof in kamfer omgezet, geëxtraheerd en vervolgens vermengd met water, olie en/of alcohol.

Wat doet kamfer precies?

De krachten van kamfer zijn al lang bekend. Dit wonderbaarlijk ingrediënt werd zo’n 700  jaar geleden reeds veelvuldig gebruikt in het Midden Oosten als ontsmettingsmiddel tegen de zwarte pest. Indertijd was kamfer dus al een nuttig en geliefd brouwsel vanwege zijn desinfecterende werking. Maar vandaag de dag biedt het nog een hele hoop andere voordelen.

Zoals eerder vermeld bevat kamfer een herstellende, kalmerende en pijnstillende werking.Het schenkt je spieren de nodige rust en kan de pijnlijkheidsgraad van krampen sterk verminderen.

Shaving care producten

Dit alles maakt het een erg geliefd goedje voor de behandeling van reumatische klachten, bronchitis, spierpijnen en kneuzingen.

Dankzij de desinfecterende werking wordt kamfer eveneens geregeld toegevoegd aan medicinale zalfjes en lotions. Ook in de beauty industrie is kamfer erg geliefd. Dit vanwege de antiseptische en jeukstillende werking.

Kamfer olie kalmeert de huid en dankzij de milde werking is het geschikt voor elk huidtype.

Zoveel goeds en dat van slechts één klein natuurlijk ingrediënt? Het is niet vreemd dat steeds meer beauty producten voorzien worden van een flinke dosis kamfer!

Waarom is kamfer perfect voor mij?

Zoals je waarschijnlijk al kunt raden zullen mensen met een gevoelige huid erg tevreden zijn met kamfer-rijke producten.

Heb je last van een onzuivere huid, jeuk of jeugdpuistjes, maar zijn de meeste producten veel te agressief voor je huid? Dan is een crème met toegevoegde kamfer een uitstekende optie.

Zijn je handen niet bestand tegen de (extreem) koude herfst- en wintermaanden? Biedt je dure huidcrème niet voldoende bescherming? Of heb je last van jeukende wintertenen?

Kamfer komt je te hulp! Tijdens deze frisse periode wordt dit wonder-goedje vaak als laatste redmiddel gebruikt.

De krachtige kalmerende werking van het ingrediënt kan ook enorm deugd doen na een scrubsessie of scheerbeurt.

En dankzij de toevoeging van Kamfer aan YIONN Raka kun je voor eens en voor altijd ook Bye Bye zeggen tegen jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes na ontharen.

Door de Kamfer in Raka voelt je huid minder jeukerig aan, en zul je minder krabben. Zo schenk je je huid de nodige rust.

Door de uitgebalanceerde parfumvrije formule op basis van rozenwater, verrijkt met een mix van o.a. wilgenbast en kamfer geef je met YIONN Raka de rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na ontharen geen kans.

Wat je ervoor terugkrijgt: een zijdezachte huid zonder scheerirritatie. Niet voor niets dat steeds meer beautymerken Kamfer gebruiken in hun producten.

Maar wacht niet tot het te laat is, en begin op tijd. Zo heb je meer kans op een zacht en gezond babyvelletje. Naast het kalmeren van je huid, stimuleert kamfer immers het herstellende vermogen van de winterhuid. Bye bye droge en schrale winterhuid.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!