Bacillus Ferment: wat is het, wat doet het en wil ik het?

Bacillus Ferment. Wie de YLONN KJARR scrub reeds in huis heeft gehaald heeft er misschien al eens over gehoord, of toch in ieder geval, gelezen. Dit biologische ingrediënt zorgt namelijk voor de uitstekende werking van de scrub.

Maar wat is Bacillus Ferment nu precies en waarom heeft het zo’n vreemde naam? Ik leg het graag uit!

Wat is Bacillus Ferment?

Bacillus Ferment is een enzymatische exfoliant die gebruikt wordt om de huid te exfoliëren en grondig te reinigen. Het woordje “enzymatisch” geeft aan dat het exfoliërend effect van het product wordt veroorzaakt door fruitenzymen.

In het geval van Bacillus Ferment zijn dit bacteriële protease-enzymen. Dit in tegenstelling tot chemische exfolianten of peelings die uit fruitzuren bestaan.

Zoals de naam al doet vermoeden ontstaat de werking van Bacillus Ferment door fermentering.

“Bah, wat vies!”, denk je nu misschien, maar niets is minder waar.

Wat is fermenteren en waarom klinkt het zo vies?

Oké, op zich is “fermenteren” een mooier woord voor “laten rotten”. Dat het in eerste instantie wat walgelijk klinkt is dus (wel logisch) volledig te verstaan.

Verrot spul op je gezicht smeren? Nee bedankt! Het geheim van fermenteren zit hem er echter in dat je de goede bacteriën hun ding laat doen.
Tijdens een fermentatieproces worden ingrediënten telkens weer opnieuw afgebroken. Gedurende dit afbraakproces worden de schadelijke en giftige bacteriën op natuurlijke wijze verwijderd.

Dit kan dagen, weken, tot zelfs maanden duren. Doordat het hele proces zo vaak herhaald wordt, worden de ingrediënten herleid tot piepkleine moleculen.

Dit zorgt ervoor dat ze beter door de huid opgenomen zullen worden en ook de diepere huidlagen kunnen bereiken. Bovendien zorgen de extreem kleine moleculen ervoor dat er minder kans is op irritaties.

Wat doet Bacillus Ferment precies?

Bacillus Ferment weekt de dode huidcellen los in de diepere lagen van je huid. En dit op een erg zachte wijze.

Hierdoor komt niet alleen een nieuwe maar ook een jongere en gezondere huid tevoorschijn. Verder bevordert Bacillus Ferment ook de celvernieuwing en helpt het de celcohesie te verminderen.

En alsof dit alles nog niet genoeg is, stimuleert het ook nog eens de vertering van keratine proteïnen in de epidermis of opperhuid. Keratine is een lichaamseigen eiwit die onder meer in je haar, je nagels, je huid en je tanden zit en onmisbaar is om uitdroging van de huid te voorkomen.

Klinkt erg goed voor een gefermenteerd goedje, niet? Dit is dan ook de reden waarom Bacillus Ferment steeds vaker voorkomt in verschillende soorten verzorgingsproducten voor de huid.

Is Bacillus Ferment geschikt voor mij?

Niet elke scrubbehandeling of scrubmiddel is geschikt voor elk huidtype en lichaamsdeel. Dit weten mensen met een gevoelige huid jammer genoeg maar al te goed.

Zowel bij chemische peelings (met fruitzuren) als bij enzymatische peelings (met fruitenzymen) worden de dode huidcellen van je huid losgeweekt zonder mechanische bewegingen.

Het grote verschil is echter dat scrubs op basis van enzymatische ingrediënten veel vriendelijker en milder zijn voor je huid zonder daarvoor aan effectiviteit in te boeten.

Verder heeft Bacillus Ferment ook nog eens een antibacteriële werking.
Dit maakt scrubs die van dit wonder ingrediënt voorzien zijn dus niet alleen geschikt voor mensen met een gevoelige huid maar ook voor diegenen die geplaagd worden door acne, puistjes en oneffenheden.

Door zijn zachte werking kan Bacillus Ferment bovendien ook op tere delen van je lichaam worden gebruikt zoals je oksels en bikinilijn.
Ben je benieuwd naar meer nuttige informatie omtrent de verschillende soorten ingrediënten die in de YLONN scrubs en peelings gebruikt worden?
Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!