Zin en onzin van een body cream op maat!

Voedende en hydraterende crèmes voor je lijf: ze zijn er in alle soorten en maten, kleuren, geuren en diktes.

Rijk aan mineralen, vitaminen en antioxidanten. Of heb je liever speciale extracten, Omega-3 vetzuren en ceramiden? Huidherstellende voedingsstoffen en essentiële of plantaardige oliën kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Bodylotions, voedende crèmes, bodybutter, hydraterende moisturizers: we worden eronder bedolven!

Maar wat is nou precies een hydraterende crème? Hoe werkt zo’n crème? En waarom is het zo belangrijk om een crème te kiezen die bij jouw huidtype past?

Het woordenboek omschrijft hydrateren op deze manier:
HYDRATEREN: [ov] [scheikunde] proces waarbij een materiaal water opneemt

De feiten

Wat is nou precies een hydraterende crème:

Water. Het lest niet alleen de dorst, maar ook je huid heeft het nodig. Het zorgt ervoor dat deze zacht en soepel blijft. En of je nou een vette, droge, gevoelige of rimpelige huid hebt: allemaal bestaan ze voor het grootste deel uit water. (Voor maar liefst zo’n 80%!)

Zo ook iedere crème. Kijk maar eens op de verpakking naar de ingrediëntenlijst: stuk voor stuk hebben ze “aqua” – “water” – vooraan in de lijst staan.

Van vochtinbrengende of hydraterende crèmes zou je verwachten dat ze op de een of andere manier vocht inbrengen, niet?

Het klinkt logisch, maar zo eenvoudig is het niet.

Een hydraterende bodycream geeft inderdaad deels vocht af aan je huid door middel van het water dat al in de crème zit. Maar veel belangrijker is dat het reeds aanwezige vocht in je huid wordt vastgehouden.

Hoe werkt een hydraterende crème:

Een hydraterende crème werkt op 2 manieren: door middel van vetstoffen en humectanten.

De vetstoffen in de crème leggen een dun filmlaagje op je huid waardoor het aanwezige vocht in je huid niet verdampt. Dit verklaart waarom een crème die niet goed op jouw huidtype aansluit bijvoorbeeld een zweterig gevoel kan opleveren. Een crème voor een vette huid hoort immers minder vetstoffen te bevatten.

In crèmes zitten ook humectanten. Deze stoffen kunnen vocht uit de omgeving aan zich laten binden waardoor de huid vochtiger blijft. Een belangrijke natuurlijk humectant is aloë vera, maar ook de van nature in onze huid aanwezige hyaluronzuur en glycerine zijn bekende allesbinders.

Kies een bodycream aangepast op jouw huidtype:

Enkel datgene smeren wat lekker ruikt of leuk verpakt is? Dat is vragen om (huid)problemen.

Ieder huidtype heeft baat bij een persoonlijke verzorging op maat.

En net zoals op elke potje een dekseltje past, past ook bij elk huidtype een specifieke bodycream.

Ik help je verder.

Tip! Begin vooral niet te panikeren over welke bodycream je moet kiezen! Want wist je dat stress een belangrijke reden is voor het verzwakken van de huidbarrière en dus het ontstaan van huidproblemen? Niet doen dus! Nergens voor nodig.

Heb je een droge huid of beschadigde huid? Kies dan voor een crème met zoveel mogelijk pure ingrediënten.

Wondkruid is dan weer een natuurlijke ontstekingsremmer die helpt om infecties te voorkomen. En ook Shea Butter en distelolie kunnen wonderen verrichten.

Deze twee ingrediënten bevatten een hoge concentratie aan vitamine A en E en zorgen ervoor dat het vocht uit de omgeving nog beter wordt opgenomen door je huid.

Verder geven ze je huid ook een extra voedende boost.

Verder heeft je huid ook in iedere fase van het jaar een specifieke verzorging nodig.

In de winter staat de verwarming bijvoorbeeld lekker hoog. Droge lucht en een droge huid zijn het gevolg.

In de zomer staat je huid dan weer meer bloot aan zonlicht en water uit het zwembad. Ook dan zul je dus een drogere of zelfs een meer beschadigde huid hebben.

Let daarom goed op dat je niet gewoon datgene smeert dat lekker ruikt of net toevallig in de aanbieding is. Een goede verzorging dient specifiek aangepast te zijn op je huid. Dit laat haar stralen.

En als je huid straalt, straal jij ook.

Sta je na al dat lezen over bodycream te popelen om je velletje ermee te verzorgen? Waarom maak je er dan niet zelf eens eentje? Deze hydraterende DIY vanille-kokos bodycream is gemakkelijk te maken en het resultaat mag er zeker zijn. Voedend, verzorgend en volledig natuurlijk. Smeren maar!

Blijf je graag nog meer interessante beauty tips ontvangen? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch!

Heb jij al de juiste bodycream in huis? Of kende je deze tips nog niet? Laat het ons weten in de comments! Goede tips om de huid te verzorgen zijn ook zeker welkom! Ik probeer ze graag uit.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!