Auw Auw in Curaçao

Absurd warme temperaturen in ons kikkerlandje deze afgelopen weken, dus voor het weer had het niet gehoeven.

Maar een verandering van omgeving en een andere soort warmte kan deugd doen. Zonder kinderen of trouwe viervoeter Bruno. We hebben ze allemaal thuis gelaten ;)

Eventjes gewoon lekker ontspannen en het hoofd leegmaken!

Na 12 dagen onthaasten op het strand en verplicht niets doen (niet mijn allersterkste eigenschap…) wil ik vandaag toch graag iets met jou delen.

Overal om me heen zie ik dames en heren met hun (meestal nog) witte huidjes in de brandende zon neerploffen.

En ai…na een paar uur scharrelen de eerste vuurtorentjes terug naar hun hotelkamer. En één ding weet ik heel zeker: Daar helpt geen aftersun meer tegen, hoor!

Vanonder mijn parasolletje, bedekt met een flinke laag zonnecrème, zie ik het gebeuren. Arme mensen!

Dat herinnerde mij eraan om het gebruik van YIONN Raka en Róa in de zomermaanden eens onder de aandacht brengen.

Want de licht peelende werking van Raka en Róa doet dan wel heel wat goeds, maar hierdoor heeft jouw huid ook een tikkeltje extra aandacht nodig tijdens het zonnen.

Daarom deel ik in dit artikel 5 tips voor juist en verantwoord gebruik.

Maar eerst een kleine uitleg waarom beschermen tegen de zon zó ontzettend belangrijk is.

Waarom moet ik me beschermen tegen de zon?

De zon is onze grootste vriend en onze bron van energie, licht en warmte.

Maar die enorme vuurbal is ook enorm schadelijk voor onze huid en als we niet goed oppassen dan wordt het al snel onze grootste vijand.

Dit komt vanwege de ultraviolette-stralen (UV) die de zon afgeeft. Zonnebrand, beschadigde ogen, versnelde huidveroudering en zelf huidkanker zijn enkele mogelijke gevolgen.

Zonnebrand is nooit leuk, maar heb je er al eens bij stilgestaan hoe het precies ontstaat? Je zou denken dat jouw verbrand velletje veroorzaakt werd door de enorme hitte, niet?

Het is een logische redenering. Maar eentje die niet helemaal klopt.

Zonnebrand wordt namelijk niet veroorzaakt door de voelbare warmte van de zon, maar wel door de UV-stralen. Daarom moet je ook op koudere dagen zonnebescherming dragen.

Want het lijkt dan wel alsof er niet veel zon is, maar die UV-stralen weten jou wel te vinden. En wolken of glas zal ze niet tegenhouden.

Zit je dus op een bewolkte dag “veilig” achter het raam naar buiten te kijken? Doe ook dan zonnecrème op!

Gelukkig hebben we naast zonnecrème nog een ander hulpmiddel: onze huid. Om jou te beschermen maakt die een pigment aan dat de UV-stralen absorbeert en reflecteert.

Dit pigment wordt melanine genoemd. Het resultaat? Een bruin kleurtje.

Een gebruinde huid toont dus aan dat jouw zelfbeschermingsmodus in werking is getreden.

Want ja hoor, wij zijn dan misschien wel lekker aan het luieren in de zon, maar onze huid blijft hard verder zwoegen.

YIONN in combinatie met de heerlijke zomerzon: 5 onmisbare tips

1. Raka heeft een licht peelende werking. Dit is niets om je zorgen over te maken! Beter nog: het is zelfs de bedoeling (maar het gebeurt niet bij iedereen en is ook niet nodig voor een goed resultaat.)

Vervellen is niets meer dan dode huidcellen die verwijderd worden. Hierdoor blijven je haarschachten open en groeien de nieuwe haartjes goed naar buiten.

Dit voorkomt ingegroeide haartjes en levert een zachte, stralende huid op. En eenmaal alle dode huidcellen verdwenen zijn, stopt het vervellen trouwens vanzelf.

De nieuwe huid die zichtbaar wordt is echter wel gevoeliger voor zonlicht en daardoor vatbaarder voor verkleuring en verbranding.

Aangezien YIONN Raka geen zonnebeschermingsfactor bevat, is je goed insmeren met een passende SPF (Sun Protection Factor) een echte must! Zo bied je jouw zijdezacht velletje de nodige bescherming.

2. Gebruik Raka of Róa ‘s avonds. Bij voorkeur net voor het slapengaan.

Het product doet dan in de nacht zijn werk, en jij kunt de volgende ochtend extra aandacht besteden aan het beschermen van je huid tegen de zon.

Tip! Gebruik een vochtinbrengende crème of bodylotion met een hoge SPF. Dit ondersteunt het peelende effect en versnelt het loskomen van dode huidcellen (en het ziet het er stukken fraaier uit dan die losse velletjes.)

3. Je insmeren tegen zonnebrand kun je niet vaak genoeg doen! Probeer het minimaal om de twee uur te herhalen. Niets duurt eeuwig, en ook jouw zonnecrème zal het na een tijdje laten weten. En door zweten, zwemmen en wrijving neemt deze snel in kracht af.

4. Profiteren van de zon doen we het beste met mate. Lig jij ook vaak tussen 12u en 15u te zonnen? Liever niet meer doen!

Dit zijn de allerwarmste uren van de dag en geen enkele huid is hier tegen opgewassen.

Bovendien loop je zo ook een grotere kans op oververhitting en een zonnesteek. Dat willen we natuurlijk niet. Hello schaduw, my old friend.

5. Scrub je huid wat vaker tijdens de zomermaanden. 2x per week is een goede leidraad. Een schone huid, vrij van dode huidcellen, wordt egaler bruin.

En bovendien zal het dat mooi, bruin kleurtje ook langer vasthouden.

Auw auw vanuit Curaçao” Ik weet zeker dat een aantal stakkers momenteel zo op hun hotelbed liggen…

Voor jou hoop ik dat je geen “auw auw” zult hebben deze zomermaanden, en dat je Mooi, Zeker, Jezelf kunt zijn. Met een zomers bruin (en verantwoord) kleurtje :)

Zon en YIONN gaan prima samen. Zeker bij goed en verantwoord gebruik.

Nog een hele fijne warme, lange, zwoele zomer gewenst!

Warme groet,

Wendy

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!