Scheren zonder ingegroeide haartjes: volg deze routine

Ik wil je graag geruststellen. Als je last hebt van ingegroeide haartjes na het scheren is er helemaal niks mis met je huid.

En, met behulp van de juiste routine kun je ingegroeide haartjes – maar ook jeuk, rode bultjes en roodheid – voorkomen. We moeten simpelweg onze huid een handje helpen. Met de juiste verzorging en producten.

In dit blogartikel leg ik je uit hoe je in 5 simpele stappen kunt scheren zonder vervelende ingegroeide haartjes achteraf.

Waarom ontstaan ingegroeide haartjes?

Helaas is jouw huid niet zo blij met de wens voor een gladde, onthaarde huid. En dat laat ze je weten. Direct na het scheren voelt je huid geïrriteerd aan en zodra afgeschoren haartjes weer teruggroeien heb je last van kleine ontstekingen.

Doordat de haar niet netjes uit het haarzakje groeit ontstaat een ontsteking die niet alleen ontsierend is, maar ook flink pijnlijk kan zijn. De haar groeit de verkeerde kant op: terug in de huid in plaats van er uit.

Deze ingegroeide haartjes ontstaan in de meeste gevallen doordat de haar niet netjes is afgesneden. Bijvoorbeeld door een bot scheermes of het gebruik van een multi-blade scheermes. Of door vuil, zeepresten of dode huidcellen op je huid die de uitgang van een haarzakje blokkeren.

Een routine met 5 stappen

Gelukkig is er een manier om ingegroeide haartjes na het scheren te voorkomen. Volg onderstaande stappen voor een mooi, gezonde, geschoren huid zonder ingegroeide haartjes.

Stap 1 Reinig je huid diep

Des te schoner je huid, des te kleiner de kans op ingegroeide haartjes na het scheren. Daarom raad ik je aan om regelmatig je huid te scrubben en peelen.

Dit verwijdert dode huidcellen, vuil, zeepresten, schimmels en bacteriën. Het resultaat is een goed gereinigde huid die bovendien superzacht aanvoelt.

Voor het scrubben en peelen van je huid heb ik YIONN Kjarr ontwikkelt. Deze scrub en peeling in één heeft een basis van shea boter en is verrijkt met o.a. zonnebloemextract. Gebruik het 2-3 keer per week voor een zijdezacht resultaat.

Stap 2 Bescherm je huid met een scheercrème

Door tijdens het scheren je huid goed te beschermen verklein je de kans op irritatie na het scheren.

Een scheercrème legt een dun beschermlaagje aan waardoor je tevens snijwondjes voorkomt en je huid tegelijkertijd voedt en verzorgt.

Om je huid optimaal te beschermen tijdens het scheren heb ik de YIONN cream shaves ontwikkelt. Een lijn transparante, hypo-allergene scheercremes die geschikt zijn voor de gevoelige huid: RósirMandarínÁnSummer Fruits en Winter Glow.

Stap 3 Scheer met een single-blade scheermes

Ben jij je al bewust van de invloed van je scheermes op je scheerresulaat? Mogelijk niet. Als je met een multi-blade scheermes scheert dan adviseer ik je om over te stappen op een single-blade scheermes.

Een scheermes met één scheerblad is vriendelijker voor je huid. Het geeft minder kans op roodhuid en irritatie, maar ook op ingegroeide haartjes. Dit komt omdat de haartjes netjes worden afgesneden in plaats van ‘afgescheurd’. Hierdoor kan de haar makkelijker uit de huid groeien.

Het YIONN scheermes is een stijlvol single-blade scheermes voor vrouwen. Je gebruikt het scheermes in combinatie met losse scheerbladen, waarvan je zelf de scherpte kunt kiezen. Koop het scheermes direct online.

Stap 4 Kalmeer je huid na iedere scheerbeurt

Na het scheren heeft je huid behoefte aan verzorging. Door het scheren raak je huid beschadigd. Je ziet het niet, maar je huid heeft minuscule wondjes opgelopen (en wellicht per ongeluk enkele echte snijwondjes).

Het is dan ook belangrijk om je huid te laten herstellen. Dit doe je met behulp van een aftershave balsem.

De Náinn aftershave balsem kalmeert en verzorgt je huid na het scheren. De balsem bevat vitamine E voor het opbouwen van je huidweerstand en muntolie en aloë vera voor een optimaal herstel.

Stap 5 Voorkom ingegroeide haartjes met de Raka behandellotion

Als je na het scheren last hebt van ingegroeide haartjes dan raad ik je aan om naast bovenstaande stappen ook dagelijks de YIONN Raka behandellotion te gaan gebruiken.

Deze lotion egaliseert de huid op natuurlijk wijze, waardoor rode bultjes verdwijnen. Tegelijkertijd verwijdert de lotion dode huidcellen die jouw haarzakjes blokkeren en ingegroeide haartjes veroorzaken. De lotion zorgt voor een diepe reiniging, helpt de huid herstellen van het scheren en stilt bovendien jeuk.

Raka is een natuurlijke behandellotion op basis van rozenwater. Het bevat onder meer kamferolie en wilgenbastextract voor een diepe reiniging van de huid. De lotion is onmisbaar als je kampt met ingegroeide haartjes. Je brengt het in de eerste 3 weken dagelijks aan en daarna naar behoefte.

Nooit meer ingegroeide haartjes met de YIONN Gold set

Alle YIONN producten uit dit blogartikel shop je voordelig in de YIONN gold set: de Raka behandellotion, de Kjarr scrub en peeling, de YIONN cream shave, het single-blade scheermes en de Náinn aftershave balsem.

Deze voordelige set bevat bovendien een scrubhandschoen en wasbare wattenschijfjes voor het aanbrengen van de Raka behandellotion. Shop de Gold set direct hier.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!