IPL ontharen: zo verzorg je jouw huid voor en na een IPL behandeling

Zorgeloos ontharen, het was jarenlang iets waarvan ik alleen maar kon dromen. Alle ontharingsmethodes heb ik uitgeprobeerd, maar ik bleef last hebben van rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen. Ook na een IPL behandeling.

Totdat ik de YIONN routine ontwikkelde.

Een routine die bestaat uit 5 stappen en toepasbaar is voor alle ontharingsmethodes.

Hij is per methode net even anders, maar het resultaat is hetzelfde: een gladde, gezonde huid zonder haartjes én irritatie.

In 5 stappen ontharen met IPL zonder irritatie

IPL ontharen wordt steeds populairder. Helaas bestaan er wel wat misstanden over. Dus laten we die eerst de wereld uit helpen.

Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gedacht dat als je start met IPL je nooit meer hoeft te ontharen. Dat is helaas, in ieder geval het eerste jaar, niet zo.

Haren groeien namelijk in cycli. En niet alle haren zitten in dezelfde cyclus.

Dus na een IPL behandeling groeien haartjes – elk in hun eigen tempo – weer terug. Pas na 3 of 4 cycli kun je zien welke haarzakjes echt verlamd zijn door de IPL behandeling en geen haar meer produceren. IPL ontharen is dus geen vorm van permanent ontharen.

Een ipl thuisbehandeling met een ipl ontharingsapparaat geeft een tijdelijke verlamming van de haartjes waardoor ze tijdelijk niet of minder hard groeien. Maar, uiteindelijke groeien ze allemaal – in meer of mindere mate – weer terug.

En waar haartjes groeien, is een kans op irritatie zoals rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk. Dus laten we snel kijken naar hoe jij je huid kunt verzorgen voor en na het IPL ontharen en irritatie kunt voorkomen.

Stap 1: Reinigen

Om je huid voor te bereiden op een IPL behandeling moet je ervoor zorgen dat je huid goed gereinigd is. En effectieve manier om je huid te reinigen is regelmatig scrubben, zo’n 2-3 keer per week.

Daarom heb ik de Kjarr scrub en peeling in één ontwikkeld. Deze verwijderd niet alleen vuil en zweet, maar ook bacteriën en dode huidcellen. En, heb je last van ingegroeide haartjes? De Kjarr scrub en peeling weekt ook hardnekkig ingegroeide haartjes los.

Omdat IPL ontharen best heftig is voor je huid en scrubben een ‘nieuwe’ huidlaag tevoorschijn tovert die gevoelig is, raad ik je aan om in de 5 dagen voor je IPL behandeling niet te scrubben.

Stap 2: Beschermen

In voorbereiding op het IPL ontharen dien je je huid extra te verzorgen, zodat je huidweerstand optimaal is. Je brengt hiermee als ware een beschermingslaag aan, vergelijkbaar met het smeren van zonnebrand. Alleen begin je in dit geval al 5 dagen voordat je een IPL behandeling ondergaat.

De Náinn balsem van YIONN is een ideaal product voor het opbouwen van weerstand voorafgaand aan IPL ontharen. Je geeft je huid hiermee de beste voorbereiding op de behandeling. Het vermindert de mate van irritatie én de duur van de irritatie die kan ontstaan na het ontharen.

Ik raad je aan om gedurende 5 dagen voor je IPL behandeling de Náinn balsem aan te brengen

Stap 3: Ontharen

Nu je huid goed gereinigd is en je huidweerstand is opgebouwd kan het echt werk beginnen: je gaat (thuis) ontharen met een IPL apparaat.

Dit is helaas geen geheel pijnloze manier van ontharen, maar het resultaat mag er gelukkig wel zijn.

Zorg ervoor dat je hygiënisch te werk gaat om onnodige irritatie te voorkomen.

Stap 4: Kalmeren

Na de IPL behandeling heeft je huid behoefte aan rust en herstel.

Om je huid te kalmeren kun je – net als tijdens de voorbereiding op het ontharen – de Náinn balsem gebruiken.

Deze balsem kalmeert je huid direct dankzij de toevoeging van kamille, muntolie en aloë vera.

Je zult direct merken dat je huid rustiger en gevoed aanvoelt.

Stap 5: Voorkomen

Nu het ontharen erop zit wil je gaan genieten van je gladde huid. Helaas is het voor 99% van de vrouwen zo dat we na het ontharen last hebben van rode bultjes, ingegroeide haartjes of jeuk.

Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Hoe? Met behulp van mijn Raka behandellotion. Na je IPL behandeling wacht je 5 dagen en daarna kun je starten met het dagelijks aanbrengen van deze natuurlijke lotion op basis van rozenwater.

Na de opstartfase van 3 weken kun je het gebruik naar behoefte afbouwen, bijvoorbeeld tot 1-2 keer per week. Heb je weer een nieuwe IPL behandeling in je agenda staan? Stop dan 5 dagen voor de behandeling met het gebruik van de Raka behandellotion.

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!