Het ultieme stappenplan voor een gladde bikinilijn die gezien mag worden

Wil je van prikkelig bosje naar gladde bikinilijn? Een bescheiden bikinilijn of volledige Brazilian wax? In dit stappenplan leer ik je hoe jij in 5 stappen een gladde bikinilijn realiseert die gezien mag worden.

Geschikt voor iedereen die zijn bikinilijn wil scheren, epileren of waxen. Daar gaan we.

Het ultieme stappenplan voor een gladde bikinilijn die gezien mag worden

1. Kies je stijl

De eerste stap naar een gladde bikinilijn is geen makkelijke: het bepalen van je stijl. Deze keuze is heel persoonlijk, want wat de ene vrouw mooi vindt kan een ander helemaal niks vinden. Blijf vooral lekker bij jezelf en houd er rekening mee dat er stijlen zijn die eenvoudig (A & B) en moeilijker (C & D) bij te houden zijn.

A Bikini: een bekende en toegankelijk stijl voor iedereen. Bij deze stijl haal je alleen die haartjes weg die zichtbaar zijn als je een bikinibroekje of slip aan hebt. Het is een relaxte stijl die makkelijk bij te houden is door middel van epileren, scheren en waxen.

B Extended bikini: de extended bikini gaat een stapje verder dan de bikini. Je haalt niet alleen de zichtbare haartjes weg, maar leukt de boel ook een beetje op door een driehoekige vorm aan te brengen. Perfect voor wie zijn bikinilijn zelf regelmatig thuis wil bijhouden. Geschikt voor epileren, scheren en waxen.

C French wax: een stijl voor wie graag wat meer huid laat zien en bijvoorbeeld graag in een (hoog uitgesneden) badpak op het strand verschijnt. De vorm heeft wat weg van een ‘landingsbaan’. Je kunt een french wax thuis zelf of door een vriend(in) laten doen, maar een salonbezoek is zeker geen slecht idee. Niet iedereen is even handig met hete wax dus een pro inschakelen kan zo zijn voordelen hebben.

D Brazilian wax: bij een brazilian wax haal je alle haren weg of laat je alleen een dun streepje schaamhaar zitten en verwijder je alle overige haren. Ook aan de achterkant. Deze stijl heeft zijn naam te danken aan de Braziliaanse dames die graag in een string of tanga op het strand verschijnen. Deze stijl wordt ook wel eens Hollywood genoemd.

2. Kies je ontharingsmethode

Nu je weet wat je als eindresultaat wilt kun je ook je ontharingsmethode kiezen. Ga je voor een bikini of een extended bikini? Dan kun je zowel je bikinilijn scheren als epileren en waxen. Ga je voor een Franse of Braziliaanse bikini lijn? Dan raad ik je aan om te waxen. Hiermee bereik je het mooiste resultaat.

3. Bereid je huid voor

Voordat je aan de slag gaat met je scheermes, epileerapparaat of een afspraak maakt bij de waxsalon raad ik je aan om je huid goed voor te bereiden. Je huid heeft namelijk nogal wat te verduren als het op ontharen aankomt. Des te beter je je huid verzorgt des te mooier je bikinilijn. Ga je onzorgvuldig of gehaast te werk dan vergroot je de kans op irritatie, jeuk en ingegroeide haartjes. Eerst verzorgen dus.

Je kunt je huid voorbereiden op het ontharen:

  • door 2 tot 3 keer per week te scrubben met een milde scrub
  • door een voedende lotion met een licht peelende werking zoals YIONN Raka te gebruiken die de dode huidcellen verwijdert en je intieme huid verzorgt

Het scrubben en verzorgen met YIONN Raka is echt een voorbereiding en doe je niet op de dag van het ontharen zelf. Gun je huid liever zoveel mogelijk rust op de dag van het ontharen. Een goede nazorg is wel belangrijk, maar dat zal ik zo meer over vertellen.

4. Scheer, wax of epileer

Dankzij een goede voorbereiding is het tijd om te ontharen. Voor de meeste onthaarmethodes geldt dat het verstandig is om de haartjes eerst te knippen of trimmen wanneer deze erg lang zijn. Voor scheren, epileren en waxen raadt ik een haarlengte van 5 mm aan. Voor het ontharen zorg je ervoor dat je huid schoon is.

Je hoeft niet te gaan boenen met zeep, maar eerst een douche nemen is een goed idee. Warm water zorgt er bovendien voor dat o.a. scheren een stuk makkelijker gaat.

5. Verzorg je onthaarde huid

Het ontharen zit er op. Wat een heerlijk gevoel! Om zo lang mogelijk van je ‘bikinicoupe’ te kunnen genieten is nazorg ont-zet-tend belangrijk. Sla deze laatste stap dus zeker niet over. Hoe verzorg je jouw huid na het ontharen?

Verzorg en voed je huid na het ontharen met een aftershave balsem voor de gevoelige huid. Een aftershave balsem breng je direct na het ontharen aan waardoor eventuele roodheid en branderigheid meteen verminderen.

Eventuele wondjes worden direct beschermd en de huid wordt intensief gevoed. Ondanks de naam is een aftershave balsem ook geschikt wanneer je niet scheert, maar epileert of waxt.

De werking blijft hetzelfde en je huid heeft, ongedacht je ontharingsmethode, na het ontharen altijd goede nazorg en wat extra liefde nodig. De aftershavebalsem van YIONN is geschikt voor de gevoelige huid en breng je direct aan na het ontharen. Je laat het even intrekken en afspoelen is niet nodig. De parfumvrije balsem kalmeert je huid direct en versterkt de huidweerstand op de lange termijn. Je huid voelt na gebruik kalm en sterk aan.

En dat zijn ze. Mijn 5 stappen naar een gladde bikinilijn die gezien mag worden. In de slaapkamer, of aan het strand of het zwembad. Voor welke stijl of ontharingsmethode je ook gaat: ik wens je een pijnvrije ontharing en een eindresultaat zonder jeuk, rode bultjes en ingegroeide haartjes toe. En mocht dit alsnog niet gelukt zijn? Vraag gerust ons klantenteam om advies. Zij helpen je graag!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!