Gezichtsbeharing: TO BE or liever NOT TO BE?

Gezichtsbeharing.
Wat kan je er nu precies aan doen?
En groeit je haar echt minder snel terug als je epileert?

Lees snel verder!

Alhoewel elke vrouw wel wat gezichtsbeharing heeft, is dit meestal niet overdreven zichtbaar.

Toch zijn de meeste vrouwen hun klein snorretje liever kwijt dan rijk en opteren ze eerder voor een haarloos babyvelletje.

Zelfs minuscule donshaartjes kunnen bij velen tot ongemak lijden.

Scheren, epileren of waxen? Maakt het echt uit?

Er bestaan tal van manieren om tijdelijk of zelfs definitief van gezichtsbeharing af te komen. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen en welke manier het beste bij jou past hangt voornamelijk af van het gewenste resultaat, hoe gevoelig jouw huid is en hoeveel tijd je hebt.

1. Scheren

Scheren mag dan wel een simpel en snel karweitje zijn maar je zult het wel vaak opnieuw moeten doen. Maar liefst om de twee dagen.

Dit komt doordat je tijdens het scheren niet de wortelharen maar enkel het gedeelte dat boven de huid uitsteekt verwijdert.

Veel mensen geloven dat je haartjes na een scheerbeurt dikker, donkerder of stugger terugkomen maar dat is helemaal niet waar.

Alhoewel de stoppeltjes die later teruggroeien wel wat harder kunnen aanvoelen, verandert er verder immers helemaal niets aan de structuur of kleur van de haartjes.

Tip: voorkom irritatie door met de haargroeirichting mee te scheren.

2. Epileren

In tegenstelling tot scheren, verwijder je tijdens het epileren het volledige haarzakje. Dit betekent dat het veel langer zal duren voordat de haartjes weer de (harige) kop op steken. Bovendien zullen ze ook heel wat dunner en lichter zijn.

Zie je enkele verdwaalde haartjes rond je wenkbrauw of kin? Met een pincetje kun je deze snel en gemakkelijk verwijderen!

Je volledige bovenlip plukken zal daarentegen waarschijnlijk wat te veel tijd in beslag nemen. Deze optie kan trouwens ook erg pijnlijk zijn voor mensen met een wat gevoelige huid.

Tip: tracht je huid zo strak mogelijk in de tegengestelde richting van je trekbeweging te trekken om de pijn wat te verlichten.

3. Waxen of harsen

Waxen kan vaak wat pijnlijk zijn maar na een beurt ben je dan wel tot maar liefst drie weken lekker haarvrij.

Net als bij het epileren verwijder je het haar immers met wortel en al. Na elke waxbeurt zullen de haartjes dus ook veel lichter en zachter terug tevoorschijn komen.

Naast de mogelijke pijn is een ander nadeel aan harsen dat je ook wat geduld zult moeten hebben.

Indien de haartjes korter zijn dan een halve centimeter is het namelijk haast onmogelijk om ze op deze manier te verwijderen.

Tip: test de wax eerst voordat je deze op een groot deel van je gezicht aanbrengt. Een vaak voorkomend ingrediënt in wax is Rosin. Rosin komt voor in veel huis, tuin en keukendingen waaronder pleisters.

De Rosin allergie wordt dan ook vaak de “bruine pleister allergie” genoemd. Ben je er dus van bewust dat een allergische reactie op wax meestal een allergie tegen Rosin is.

4. Ontharingscrème

Een ontharingscrème laat het haar op je gezicht als sneeuw voor de zon verdwijnen. Aangezien deze crème (gelukkig) niet de haarwortel bereikt, komen de haartjes na enkele dagen helaas alweer terug.

In tegenstelling tot scheren zul je na het gebruiken van een ontharingscrème echter geen last hebben van harde stoppeltjes. Dit komt doordat de haartjes worden opgelost in plaats van afgesneden.

Tip: test de crème altijd uit voordat je deze op je gezicht aanbrengt. Deze zalfjes bevatten namelijk een hoop chemicaliën en kunnen vaak wat te agressief zijn voor een tere huid.

Welke methode je ook kiest: zorg ook voor een goede nazorg voor je huid.

Ontharen is en blijft een stress-momentje voor je huid. De haartjes zitten er namelijk niet voor niets, ook al vinden wij dames ze niet mooi en zijn we ze liever kwijt dan rijk.

Voorkom een nare reactie van je huid op het ontharen en zorg dat deze na het ontharen snel tot rust wordt gebracht, goed gehydrateerd blijft en voorkom zo vervelende bijverschijnselen van het ontharen.

Welke methode verkies jij?
Ga je liever voor een dagelijkse snelle scheerbeurt of toch liever voor de maandelijkse pijnlijke waxbeurt?

Zou je graag nog meer interessante en handige beauty tips willen blijven ontvangen? Bekijk onze shop, volg ons op Facebook en/of Instagram & Let’s stay in touch!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!