Je oksels scheren? Zo ‘master’ je dit ware vakvrouwschap!

Herinner jij je nog de eerste keer dat je je oksels schoor? Een grote en avontuurlijke stap op de weg van meisje naar vrouw.

Als er één plek op je lichaam is waar je niet een mes in je vlees wilt zetten dan is het je oksel wel. Je oksel van haar ontdoen is een klusje waar het nodige vakvrouwschap bij komt kijken.

Gelukkig zijn we met de jaren steeds behendiger geworden met het scheermes.

Maar om deze klus soepel te klaren, zonder hier irritatie of ingegroeide haartjes aan over te houden, zijn er een aantal handige en simpele tips die je kunt toepassen.

Dit heb je nodig:

  • Een washandje met een milde zeep of milde exfoliant
  • Scheercrème die past bij je huidtype
  • Een scherp en schoon scheermesje
  • Een verzorgende crème of speciale lotion tegen irritatie

7 tips voor prachtig gladde oksels

Tip 1. Scheer ’s avonds

Het is aan te raden ’s avonds je oksels te scheren. Je oksels zijn erg gevoelig en kunnen na het scheren wel wat rust gebruiken om te herstellen.
De nacht leent zich daar bij uitstek voor. Zo voorkom je irritaties door deodorant of het schuren van kleding.

Tip 2. Scheer je oksels als laatste

Begin niet direct met scheren zodra je onder de douche springt. Het is beter eerst even onder de warme douche te staan, voordat je met het scheren begint. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je haartjes zachter zijn wat het scheren makkelijker maakt.

Tip 3. Exfolieer voor het scheren

Exfoliëren, peelen of scrubben is altijd een goed idee voordat je een scheermes erbij pakt. Je verwijdert dode huidcellen en maakt je huid goed glad en schoon. Zo zorg je voor een nog gladder resultaat en ga je irritaties tegen.

Tip 4. Gebruik scheercrème

Gebruik altijd scheercrème als beschermlaag tussen je huid en het mes. Kies voor een scheercrème die bij je huid past en niet de eerste de beste die je in het schap ziet staan. Zo zijn er crèmes te verkrijgen voor een droge, vette of speciaal voor een gevoelige of droge huid.

Tip 5. Kies een goed scheermes

Gebruik een mes met zo min mogelijk mesjes in de scheerkop. Meerdere mesjes (multiblade) in de scheerkop trekken de haar omhoog om deze vervolgens tot onder de huid toe af te scheren. Smooth? Ja. Maar de kans is groot dat de haar bij het teruggroeien in de haarschacht gaat irriteren. Geloof me, het best leen je het oude veiligheidsscheermes van je vader.

Tip 6. Trek je huid strak en scheer met beleid

Door je huid voorzichtig strak te trekken zorg je dat je er beter bij kunt. Scheer met beleid en ga niet te vaak over één en dezelfde plek. Dit kan voor irritatie zorgen.

Tip 7. Verzorg je huid

Na het scheren is het goed je huid te verzorgen met een passende hydraterende bodycream of lotion. Vermijd, direct na het scheren, alcoholhoudende verzorgingsproducten.

Ben je benieuwd naar meer handige tips rondom ontharen of nieuws omtrent de Ylonn huidverzorgingsproducten?
Volg ons op Facebook of op Instagram & Let’s stay in touch!

Wel of niet Scheren is een keuze, scheerirritatie nu gelukkig ook!

Voor elke stap in je scheerroutine heeft YIONN het perfecte product ontwikkeld!

Je bent het zat. Steeds maar weer die rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen van je bikinilijn, oksels en benen.

Je voelt je gefrustreerd en alles behalve sexy. Zo zou geen enkele vrouw zich moeten voelen. Jij dus ook niet.
Allereerst wil ik je gerust stellen. Met jouw huid is helemaal niks mis.

Die doet eigenlijk gewoon wat die zou moeten doen. Die reageert op de stress van het ontharen wat zorgt voor allerlei ongewenste bijwerkingen, zoals jeuk en rode bultjes.

Niet het resultaat wat wij vrouwen willen, dus moeten we onze huid en de natuur een handje helpen.
En dat is precies wat de YIONN producten doen!

4.629+ Uitstekende Trustpilot reviews

(Trustscore 4.6 uit 5)

Binnen 3 weken van jouw scheerirritatie verlost: of je geld terug

Dat is mijn belofte aan jou!